Tankar

10 Saker jag slutat köpa

Hej fina ni! Då var det väl dags för mig att hoppa på trenden. Har sett att flera bloggare och influencers gjort en sådan här lista så tänkte att jag själv skulle skapa en. För jag har trots allt slutat köpa vissa saker de senaste månaderna. Vill däremot poängtera att vissa saker kan kanske komma att köpas igen om jag inser att jag behöver dem. Vissa saker har jag slutat köpa för längesedan och andra nyligen.

1. Nya böcker. Detta slutade jag köpa för kanske ett halvårsedan eller så. Jag köper aldrig nya böcker längre. Om jag köper så är det genom tradera eller second hand. Vi har alla böcker hemma vi ej ska läsa igen så varför inte ge bort den till någon som vill läsa den eller lämna in till second hand? Rockböcker kan hända att jag köper igen om jag hittar nån jag vill ha. Men när jag rensade här för ett tag sedan så insåg jag att jag har massvis med böcker jag aldrig kommer att läsa bara för att ha en "komplett" samling. Behöver man verkligen ha Jens Lapidus alla böcker? Nej.

2. Doftljus. Detta är något riktigt nytt men ärligt nu när jag för någon vecka sedan bestämde mig för att inreda om mitt rum på nytt så insåg jag hur mycket doftljus och ljuslyktor/stakar jag har. Eh, detta får jag helt enkelt sluta köpa nu.

3. In-app purchases. Har hänt att jag köpt några extra pokemonbollar när man väl spelade det eller annat till spel man har i telefonen. Det är 20-50 kr som är helt slöseri som man hade kunnat lägga på så mycket annat. Detta var längesen jag slutade köpa och jag kommer hålla stenhårt på att inte lägga pengar på såna här onödigheter.

4. Handkrämer. Återigen något jag har överkonsumerat under åren. Har inte köpt en ny handkräm på ett år tror jag. Helt onödigt. Jag har 6 stycken här hemma som jag köpte förra året och ingen har tagit slut ännu. Använder handkräm dagligen. Alltså en 200 ml tub håller ju en evighet, man behöver ju inte så mycket till händerna. Har varit helt galen i att köpa olika handkrämer som doftar gott men det är ju verkligen slöseri med pengar och extrem miljöpåverkan på grund av plastförpackningarna. Nångång kommer jag såklart behöva köpa handkräm igen men ska använda upp dem jag har först haha.

5. Nagellack. Detta slutade jag också köpa för typ ett halvår sedan. Hur mycket nagellack har man inte liggandes som hinner torka ut innan man hunnit prova det? Behöver man verkligen så mycket lack? Jag har seriöst en hel stor necessär med nagellack. Helt onödigt, särskilt nu i och med att jag fixar mina naglar på salong. Behöver inte så här många lack till mina tio tår. Är det bara jag som "passat på" att köpa när det varit "billigare"?

6. Duschkrämer. Okej detta har jag inte helt slutat köpa såklart. Men innan köpte jag precis som när det kommer till allt annat duschkrämer som doftade gott, eller som var billigare bara för att. Detta har jag slutat med och jag köper numera bara Palmolives duschkrämer, favoriten är So Radiant som doftar lavendel och kokos (mina två favoritdofter).

7. T-shirtar. Okej, öppna din garderob. Hur många t-shirtar har du egentligen och hur många är vita? Precis vad jag tänkte. Jag har ofantligt många t-shirtar. Det värsta är att jag gillar inte ens att ha på mig en tshirt. Såvida det ej är sommar. På vintern är det för kallt och då föredrar jag långärmat eller linne med kofta. Jag kan inte förstå varför jag köpt massa t-shirtar med tryck som jag ej begriper mig på. Nej du, det kommer inte in fler t-shirtar här mer.

8. Flaskvatten. Har numera nästintill alltid vattenflaska med. Så blir sällan att jag köper någon Loka eller så. Otroligt onödigt för plånboken och onödig miljöpåverkan. Vi lever faktiskt i ett land med otroligt rent kranvatten. Likt tusan köper folk flaskvatten som kommer från norska eller danska källvatten. Kom igen, införskaffa en smidig flaska du kan ha med i väskan.

9. Färgglada kläder. Jag har verkligen försökt men alltså föredrar helt enkelt svart, vitt och grått.Enda färgen utöver det som går är rött och militärgrönt. Jag är inte en rosa tröja tjej och oavsett hur mycket jag känner att den rosa tröjan var fin på en annan tjej, så kommer jag inte själv att använda den.

10. Smycken. Så otroligt dyrt är det i regel att köpa smycken. Jag har dessutom en massa hemma som jag inte ens använder. Mina favoriter är dock mina ringar jag köpt på Sweden Rock, det är enda gången på året jag köper smycken. Annars används dem ej dock. Dessutom tillverkar min mamma egna smycken och ibland har hon saker som jag blir helt kär i och då får jag dem. Så ah, jag behöver inte köpa fler smycken.


Dela gärna med er i kommentarerna vad ni slutat köpa och varför. Vill gärna sluta konsumera mera haha!

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Böcker och handkrämer är helt klart något jag också slutat köpa! Lyssnar mycket hellre på ljudböcker och hatar handkrämer, haha! <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
louisefreij
louisefreij,
Ljudböcker klarar jag inte av haha!<3
nouw.com/louisefreij