Tips

22 saker att göra i karantän

Ladda ner TikTok - Är det någon app jag har fastnat i istället för att spela ändlösa nivåer på Candy Crush så är det TikTok. Det är konstigt att jag för några månader sen sa att jag aldrig skulle ladda ner den och nu har jag gjort det. Finns många väldigt bra videos men vissa är också elaka, sjuka och dumma i huvudet. Man får sålla väck dem känner jag.


Rensa ut garderoben - Vi vet alla hur mycket kläder du har som du egentligen aldrig tar på dig. Fyll några påsar med dessa som du kan donera.


Yoga- Yoga är superbra för att landa i sig själv, hantera sorg och dessutom jäkligt bra träning. Finns massvis med bra appar för dig som vill börja yoga!


Titta på filmer - Allt från dokumentärer där du kan lära dig nytt till disneyfilmer är mer än okej. Jag känner att jag är rätt fast i Netflix just nu främst i serier.


Planera din nästa semester - Vi kommer inte att få resa på ett tag, men det är aldrig för tidigt att planera nästa resa. Var ska du bo, hur tar du dig därifrån till marknaden, hur tar du dig dit från flygplatsen? Google-bilder är din vän.

Ring din släkt och vänner - I dessa tider känner sig många ensamma så ring dem åtminstone! Jag försöker ringa min farmor och farfar varannan dag, är dock betydligt sämre på att ringa mormor och morfar tyvärr.

Skriv den där boken du drömmer om - Har du länge velat skriva en bok? Passa på att gör det nu!

Allmänbilda dig - Googla googla googla, läs fakta böcker, se dokumentärer osv.

Sticka och brodera - Dags att lära sig sticka kanske?

Städa huset - Mitt och mina föräldrars hus har aldrig varit så rent som i dessa tider, städar varannan dag tror jag. Blir ett städryck när jag inte har något att göra haha.

Rita - Ta ett stort papper, och börja rita. Det måste inte vara fint, men sluta inte förrän du har täckt hela pappret. Försök med nya färger och former och upptäck att du faktiskt är rätt duktig på det.

(Åter)upptäck Harry Potter - Bästa filmerna, kolla in dem!

Lär dig ett nytt språk - Ladda ner Duolingo, Drop eller en motsvarande app och lär dig ett nytt språk. Because why not?

Fixa ditt CV - Det är aldrig för tidigt att skapa ett fint CV. Vare sig du studerar eller arbetar kan du använda sidor som Canva för att göra ett CV som verkligen sticker ut från mängden. Det kan behövas när lågkonjunkturen slår till.

Gör origami - Det är så himla kul, men man ger alltid upp efter ett tag. Nu kan du verkligen ta dig tid att skapa den perfekta lilla figuren.

Gå igenom dina bilder på telefonen - Detta kommer göra dig glad eftersom du kommer minnas alla otroliga upplevelser du haft med dina nära och kära. Men viktigare än så, du kan rensa bort alla bilder du inte behöver. T.ex. den där videon på konserten som förstör din trumhinna varje gång du lyssnar på den? Eller alla bilder på mat? Det är dags att säga adjö till dem.

Tillaga en ny maträtt - Perfekta tiden att experimentera, laga ny mat och kanske baka den där kakan du funderat på länge.

Titta på din favoritfilm från när du var liten - Min är Lejonkungen och den är så jäkla bra.

Upptäck nya Youtube-kanaler - All ära till Therése Lindgren men hör och häpna, det finns ännu fler bra Youtube-kanaler.

Inse hur mycket du är värd - Ypperligt tillfälle att jobba på självförtroendet och inse ditt värde utan massa onödigt smink och kläder som "alla andra har".

Designa ditt drömboende - Med Ikeas interaktiva planeringsverktyg kan du designa ditt drömboende. Du behöver inte köpa allt, men låt din kreativitet flöda.

Spela brädspel/datorspel - Spela Monopol, Uno, eller ett annat spel, när man väl börjar spela så undrar man varför man inte spelar ofta! Jag ska nog börja spela Sims igen för jag älskar att inreda där haha!

Jag lägger mycket tid på att så fröer, pyssla om mina blommor och frösådder. Massa tomatplantor blir det i år och kryddväxter.

  • Postad i: Tips

Gillar

Kommentarer

sofieliden
sofieliden,
Så bra ju! 😊
nouw.com/sofieliden
louisefreij
louisefreij,
Emmamehrali
Emmamehrali,
Detta inlägget var verkligen något som jag behövde just nu. Vilka gryma tips du kommer med tusen tack 💕
nouw.com/emmamehrali
amandassofi
amandassofi,
Precis såna här inlägg som behövs i dessa tider ju!
nouw.com/amandassofi
louisefreij
louisefreij,
Kul att du gillade den!
nouw.com/louisefreij
dks
dks,
Så bra innlegg! Takk for tips 😊
nouw.com/dks
louisefreij
louisefreij,
Kul att det uppskattades 😊
nouw.com/louisefreij
Ingajohansson
Ingajohansson,
Lite pepp 👍🏼
nouw.com/ingajohansson
louisefreij
louisefreij,