Tankar, Psykisk ohälsa/Ångest

Ångest uppdatering

Godmorgon fina ni!
Bloggen ligger lite i lä som ni märker, ska verkligen sätta mig ner nån dag och planera riktiga inlägg till er. Men tänkte att tills dess så kan det va kul med en ångestuppdatering.

Jag började ju som sagt att plugga den 20e och jag känner att det har varit riktigt bra för mitt mående. Visst har det inneburit att gå utanför min bekvämlighetzon med att lära känna nya människor, kastas in i att tala framför klassen direkt, spela upp spex på fester osv. Jag känner däremot att jag känner mig mer självsäker i mig själv. Kanske är det att jag just tvingats göra allt det jag aldrig gillat, det som jag alltid funnit jobbigt och varit rädd för. Jag har ju klarat allt det där med bravur, trots att det varit jobbigt.

Sen ångesten har jag inte känt av på två veckor nu. Inga sömnlösa nätter där oron tar över och där tankarna bara maler. Inget alls. Jag tror rutinerna motverkar den känslan av värdelöshet jag kände i höstas då jag bestämde mig för att vänta ett halvår med att börja studera. Jag känner att halvåret gjort nytta helt klart, och jag har pluggstrukturen kvar. Men jag har också fått chansen att landa i mig själv efter S och så även om jag stundtals kände ångest över beslutet.

Som sagt just nu är det så pass mycket plugg, föreläsningar, gym, ridning osv som fyller mitt liv så jag har inte riktigt tid till ångesten. Förstår ni vad jag menar? Det är sååååå skönt att kunna sova hela nätter och somna direkt. Jag tror man tar det förgivet för när man legat nästintill sömnlös i flera veckor så uppskattar man hela nätters sömn.

Livet känns bra nu. Är så tacksam för allt som händer just nu och jag bara möter allt med en öppen famn. Är så stolt över de framsteg och den utveckling jag har gått igenom senaste halvåret och på bara de här två veckorna. ❤️

Gillar

Kommentarer

psykiskohalsablogg
psykiskohalsablogg,
Gud vad skönt att höra! Jag har inte tittat in på din blogg innan men fastnade vid att det stod ångest. Hoppas det fortsätter såhär! Läs gärna min blogg där jag skriver om just ångest, och ätstörningar och depressioner. Ta hand om dig!
nouw.com/psykiskohalsablogg
ineees
ineees,
Vad underbart att höra <3 Stor kram på dig
nouw.com/ineees