Tankar

Att släppa folk inpå

Jag gillar inte att basunnera ut allt som är jag, att avslöja mitt inre och framförallt inte att släppa in folk. Att bli sårad och bedragen är de erfarenheter jag har fått av två förhållanden. Alla dessa månader med dejting sen det tog slut har varit tröttsamma. Men jag tror mycket har handlat om att jag inte vågar öppna upp och släppa folk inpå. De enda som egentligen får komma hela vägen in är min familj och T. Däremot som ni vet så befinner vi oss 2 i en knepig situation och ingen av oss vet nog vad vi är. Men för att hålla mig till ämnet så är jag trött på att bli besviken, sviken, sårad och att få hela tiden plocka upp bitarna av mitt hjärta. Jag tror att det har gjort att jag slutar mig när jag träffar killar. Det är liksom bara ännu ett fall av att bli sårad. Det konstiga är att jag här inte alls har problem att visa den jag är, att släppa er inpå. Jag trivs med det, jag utelämnar högst personliga saker av mig och att ni möter mig med öppna famnar betyder mycket. Allt ert stöd och beröm peppar! Men det är som sagt svårt ibland och många gånger när jag skriver här så tänker jag: "kan jag skriva om detta?". Vad känner jag om mina föräldrar läser det? (för dem läser min blogg) osv. Det är något speciellt med personliga bloggar, att kunna visa livets alla sidor genom dem och ens egna sidor. Jag vill som sagt inte sätta mig på nån hög häst, verka perfekt och sådant. Det är inte jag. Långt ifrån. Jag hoppas att ni läsare märker att bloggen inte är sådär perfekt hela tiden.

Ni är grymma!

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

chalant,
Jag kan förstå att det blir tradigt med dejting, särskillt när man aktivt söker sig till en relation, och ytterligare när man som i ditt fall inte heller vågar öppna upp sig helt. Det finns säkert jättemånga fler anledningar bakom din osäkerthet mer än bara ångesten för att bli sårad igen? Kanske bär du på en sorgeprocess som inte helt är bearbetad än? Jag vet ju inte vad du känner innerst inne, men jag tror att du inte är riktigt redo än att ingå en relation.
Vill bara förtydliga att detta är enbart min åsikt, och jag kan som sagt ha helt fel uppfattning eftersom jag inte känner dig personligen Louise. Så bara om du vill, hör på vad jag har att säga.

Jag tycker att du ska fokusera på dig själv i första hand. Du har säkert redan hört detta förr, att ingen kan göra dig fullständigt lycklig förren du skapar lycka inom dig själv. Så definiera vem du är, vad dina värden är och vad som är viktigt för dig, vilka typer av människor du vill ha i ditt liv. Det är bara först då du kommer att veta vilken typ av person som bäst kompletterar dig och förbättrar din lycka.
Återigen, vet jag inte hur du känner, kanske känner du att du är lycklig redan och det hejar jag för. Men jag vill ändå påstå att när du väl är lycklig och självsäker i din egna person kommer du våga öppna upp dina känslor, eftersom du redan vet vad som kompletterar dig, och på så sätt kommer en sund relation att trivas!

Om jag är helt bakom flötet och har missuppfattat situationen får du gärna ge lite ljus på saken. 😊
louisefreij
louisefreij,
Du är inte alls fel ute. Mycket bottnar i otroligt låg självförtroende. Tänker liksom "varför skulle han va intresserad av mig?" varje gång jag kollar runt på tinder eller träffar nån. Jag är alltså otroligt skeptisk mot killarnas intentioner men det grundar sig i tidiga erfarenheter av sorg och besvikelser. Killen jag lämnade i somras efter 3 år har inte direkt varit så snäll mot mig. Så ja det finns väl en del att bearbeta.
Tack för ditt stöd ❤️
nouw.com/louisefreij
chalant,
Ojoj, jag skrev ganska mycket.. Nu när du läst kommentaren kan du nästan säga att du har läst ut en bok 📔

I första hand är du en jättefin person utifrån vad jag kan gissa, så klok och godhjärtad. Du förtjänar verkligen någon minst lika fantastisk.
Du har väldigt bra anledning till att vara skeptisk mot personers intentioner, det finns - och ursäkta mitt språk - idioter och psykopater runt varje gatuhörnn egentligen. Så tillbaka till att du är tillbakadragen med dina känslor, det ska du definitivt vara. Är det inte en männsklig försvarsmekanism liksom? Ännu mera nu, när du har fått din hjärta krossat gång på gång, och du sätter tydliga gränser för din omgivning, och övertygar dig själv att aldrig tillåta dig känna så igen. Det betyder attt du ökar ditt självvärde, BRA! 🙌
Jobba bara lite på din egna person och inse att att du är en fantastisk kvinna som vet vad du vill i livet - Sedan - och först då komer du hitta Mr.Right! 😉