Tankar

Att uppskatta de små sakerna!

Måndag igen och visst är det en dag som många brukar klaga på? Det är faktiskt väldigt många saker som vi klagar på, som egentligen är så små. De små sakerna som vi bör uppskatta och njuta av glöms istället bort. Jag känner att det i synnerligen i dessa tider är viktigt att uppskatta, va tacksam och framförallt ta vara på dagarna. Istället för att sprida rädsla, oro och nedstämdhet så vill jag med detta inlägg istället peppa er och bidra med positivitet.


Lycka är inte en ny bil, de trendigaste kläderna eller att bo fint. Det är inte heller endast dyra middagsdejter med din partner som kan va romantiska, visa din kärlek etc. Små saker, så som soluppgången/solnedgången varje dag är saker vi tar för givet men som när man väl betraktar fyller en med glädje. En picknick utomhus med din partner eller en vän där andra människors prat (exempelvis i en restaurang) inte existerar, kan ge dig och din partner en chans för ett djupare band och faktiskt ett mer minnesvärt minne.

Att uppskatta soliga dagar, den där tjänsten som din vän gjorde eller att få äta din favoritmaträtt är saker du kommer minnas och värdera högst när din tid lider mot sitt slut. Såhär i Coronatider blir vi läst isolerade, nedstämda och oroliga. Därför tror jag att det är särskilt viktigt att uppskatta och komma ihåg det positiva med livet. Lägg ner tid på att göra det du älskar, kanske finner du även nya hobbys. Kan du inte hälsa på dina släktingar? Ta en skype-fika etc. Allt går att lösa och this too shall pass.

Dränk er inte i Coronanyheter (men håll er relativt uppdaterade), njut av solen på det vis du kan (kanske har du en balkong eller trädgård?), skänk en tanke, ett samtal, en kram till nån som står dig nära. Ta hand om varandra, uppskatta varandra och hjälp dem som inte klarar sig själva (exempelvis handla åt släktingar). Det gjorde jag idag åt farmor och farfar och dem blev så glada och tacksamma!

Ha nu en fin kväll!

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

Två Månadslöner,
Jag brukar ge bort min parkeringsbiljett till andra som kommer efter mig 😊
tvamanadsloner.blogspot.com
louisefreij
louisefreij,
Vilken fantastisk och så enkel (egentligen) gest! <3
nouw.com/louisefreij
hilmak
hilmak,
Så klokt skrivet! Det är verkligen som du skriver, superviktigt att uppskatta de små sakerna. Exempelvis att vi faktiskt inte ens har landskarantän, vilket jag tycker är otroligt tacksamt! Hoppas du haft en fin dag! Kram <3
nouw.com/hilmak