Tankar, Shopping

BLACK FRIDAY

Hej finisar!

Jag personligen har aldrig riktigt förstått hysterin över Black Friday och det känns som att det spårar ur mer och mer för varje år. Nu heter det inte ens Black Friday längre utan vi har en hel Black Week och glöm inte Pink Monday. Och för några veckor sedan var det Singles Day. Blir rätt frustrerad över detta faktum, det är företag som bara vill få oss att shoppa. De flesta affärer höjer dessutom sina priser precis innan Black Friday sedan har dem 20% "rea" (kan man ens kalla 20% för rea?). De säljer alltså varan till ordinariepris eller knappt lägre vilket lurar oss men fyller deras fickor med pengar.

Trots mitt motstånd till Black Friday ska jag faktiskt nog iväg till köpcentrumet (inte helt 100). Tänkte jag skulle undersöka hur mycket rea det egentligen är. hade ni varit intresserade av att jag bloggar om dåliga deals under Black Friday? Något som jag däremot ska köpa är nya sminkborstar, om det inte är för dyrt för det behöver jag. Har använt dem i cirka 5 år och jag är inte den som är så duktig på att rengöra dem heller. Så ah behöver nya.

Annars så har jag mer och mer tröttnat på all denna onödiga konsumtion, kanske köper jag några julklappar om det är bra rea men att handla bara för att det är 20% är helt onödigt om det inte är något du hade tänkt köpa ändå. Vi köper så mycket onödigt och det har jag här hemma blivit hårdare på, samt att kolla upp fler miljövänligare alternativ. Exempelvis så har jag nu fått familjen att köpa tandborstar gjorda av trä istället för plast. Samma kostnad för plånboken, bättre för miljön och funkar minst lika bra. Hittade dem på Dollarstore men såg att Colgate med börjat tillverka såna.

Ska kolla om jag finner dåliga deals på köpcentrumet som jag kan visa er, tror att det kommer finnas många!


Gillar

Kommentarer

soderluundd
soderluundd,
Va fin du är! 😊
nouw.com/soderluundd