Tankar, Åsikter

Den tid vi lever i oroar mig.

Ännu en bomb sprängd i Sverige och denna gång i Örebro. Jag blir fruktansvärt upprörd och orolig över den situation vi har i Sverige just nu. Alla dödsskjutningar och skottlossningar i Malmö, bombhot mer eller mindre på flera orter i landet och flera gånger. En terrorattack i Stockholm för flera år sedan. Självmordsbombare. OSV. Jag begriper mig inte på det och jag kan inte förstå varför inte vår svenska regering prioriterar att anställa och utbilda fler poliser samt forma reformer för hur dessa ska bättre kunna agera förebyggande gentemot sådana här saker.

Är det denna värld vi vill att våra barn ska växa upp i? Nej, det vill i alla fall inte jag. Jag vet att vi dock inte kan bota all denna ondska som finns i Sverige. För det är vad det är, enligt mig, ondska. Jag är också fullt medveten om att det alltid har funnit såna här problem, bara i andra former. 1900-talet var ju fyllt med krig, första och andra världskriget, Vietnamnkriget, Koreakriget, Kalla Kriget och så vidare. Alla årtionden har sina problem och så men jag är ändå orolig över detta.

Nu för tiden är det så himla lätt att kriga, bara att trycka på en knapp och skicka en missil i princip. Inget ansvar, inga vittnesmål eller skuldkänslor skapas för den som mördar någon annan gör det på detta vis och därigenom inte ser konsekvenserna för dess handlingar. De får ej se hur personen dör eller lider och kan därför inte känna något medlidande. Det blir därigenom så lätt att mörda folk, särskilt om man nu inte ens behöver själv beröras av det. Det gör mig orolig.

Vi går mot en värld där vi blir mindre humana. Nationalistiska regeringar i majoriteten av Europas länder. Sverigedemokraternas ökning i Sverige. Jag begriper mig inte på hur man kan blunda för alla dessa ondskor, hur man kan skylla dem på ett folkslag istället för att göra något åt det. Och det jag verkligen inte kan begripa är att de som röstar på nationalistiska partier, inte minns eller vill komma ihåg det som hände under Hitler och Mussolinis tid. Det är helt obegripligt.

Gillar

Kommentarer