Tankar

Det BÄSTA med att va singel!

Jag känner att det finns en negativ klang att vara singel. Att folk tycker synd om en när man svarar nej på frågan om man har en partner. Jag tycker inte att det är negativt att vara singel. Visst kan vissa må riktigt dåligt av det, särskilt om man kanske ha varit det hela livet eller om man verkligen vill hitta nån. Eller varför inte när man precis blivit dumpad, då är att vara singel det värsta som finns.

Däremot när vi är singlar så hittar vi oss själva. Vem är jag? Vad gillar jag att göra? Vad drömmer jag om och så vidare? Du får tid att reflektera över vad som gick fel, vad du kunde gjort bättre och vem du egentligen letar efter. Detta är frågor vi sällan får svar på i ett förhållande. Du bygger upp en självständighet där du klarar dig utan en partner i livet, en ekonomisk trygghet kanske eller bara emotionellt. Känslan att du behöver någon för att överleva och för att det ska finnas en mening med livet försvinner. Du vet att du överlever själv och att du är bra ändå! jag tycker inte att vi ska se ner på folk som är singlar och puttinutta dem för det. Det finns faktiskt folk som inte vill ha förhållanden och det är okej!

När jag blev singel efter S så var det bara glädje i mitt bröst. Visserligen var det trots allt jag som gick men ändå. Jag kände bara en lättnad och det känner jag fortfarande. Jag upptäckte hur skönt det är att inte alltid behöva rätta sig efter en annan (och då någon som kräver detta mer än normalt). Jag kunde träffa vem jag vill, va borta hur länge jag vill utan massa sms och samtal. Sååå skönt. Skuldkänslorna blev ett minneblott och att hela tiden behöva jobba på sig själv och be om ursäkt för mig slapp jag. I ett annat förhållande hade ett uppbrott skapat mer sorg än glädje. I och med att jag var med fel person så var singellivet så mycket bättre och det är det. Jag är hellre själv resten av livet än fast med fel person.

Så vad är det bästa med att vara singel?

1. Du sover bättre

Inget bråk om kuddar, täcke eller vem som ska vara stora/lilla sked. Du kan sova en hel natt utan avbrott i en säng helt för dig själv!

2. Du behöver aldrig förklara dig för någon

Inte vart du ska, vem du ska träffa. Varför du köpte en dyr tröja. Ingenting. Du har inget att ha dåligt samvete över gentemot nån annan än dig själv.

3. Du behöver aldrig kompromissa

Att kompromissa är att förlora. Som singel behöver du aldrig förlora för du gör det du själv vill och tycker.

4. Fler äventyr

Hur många vänner har du inte sett försvinna till fredagsmys och parmiddagar när de skaffat partner? Nu när du är singel har du förutsättningarna för att upptäcka betydligt mer än så med dina vänner vid din sida.

5. Dina saker finns där du vill ha dem.

6. Du får alltid välja film själv.

Inga fler bråk om vilken film ni ska se och du kan se din favoritfilm igen utan blickar.

7. Du behöver inte oroa dig för någon annan

Du behöver varken ha oro eller svartsjuka över någonting. Ditt största problem är praktiskt taget vad du ska äta ikväll.

Hel jacuzzi för sig sjääääälv.💗

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Nu väljer ju jag min kille alla dagar i veckan men guuuuud vad allt av detta är sant haha! Särskilt det där med äventy, kompromisser och att inte ständigt behöva tänka på någon annan! Att vara singel har sina fördelar hihi, njut! Jag har aldrig sett att vara singel som något negativt, det är fint att man kan lägga så mycket tid på sig själv <3
nouw.com/celinelundqvists
Ingajohansson
Ingajohansson,
Förstår att du tycker det är skönt 😍
Hörs varken bra eller rätt.
Önskar dej allt gott
nouw.com/ingajohansson
Carolina,
Skönt att du är nöjd över att vara singel. Jag skulle då aldrig se ner på någon om de är singlar med tanke på att jag inte har något med det att göra. Har både vänner, min bror med mera som är singel och jag ber aldrig dem leta efter någon för att bara. Dock är jag väldigt glad över mitt förhållande, alla dessa punkter stämmer inte in på oss och jag skulle nog vara väldigt tråkig som singel. :'D <3
knaset.com