Det här med att hantera stress...

Jag måste nog va världens sämsta människa när det kommer till att hantera stress eller jag vet inte. Det är inte så att jag får panik av stress eller är ovan vid den, tvärtom så har stress blivit naturligt för mig. Däremot upplever jag att stressen nu börjar få överhanden av mig, kan har och göra med att det varit så ofantligt mycket plugg nu men ändå. Stundtals känner jag att jag är närvarande fysiskt men inte mentalt, som att jag bara existerar ungefär. Att ta hand om mina blommor och göra saker jag normalt brinner för var längesedan jag orkade med eller kände för att göra. Jag känner mig typ handlingsförlamad i denna stressen och det finns ingen som kan hjälpa mig. När jag frågar om konkreta tips får jag tipsen: "ta ett lugnt bad!", "ut och spring en runda" eller bästa tipset av alla "försök bara släppa allt och ta det lugnt". Ah tack så mycket liksom. Hade jag bara kunnat släppa det så enkelt eller springa bort det eller kunna slappna av i badet så hade jag inte mått dåligt nu. Man väljer ju inte att vara stressad och må dåligt, jag kan bara inte sluta stressa över saker eller vara orolig för grejer.

Så vad gör man då? Jag är så fruktansvärt trött på att ligga vaken om kvällarna med stress, ångest och oro... Bomba mig gärna med era bästa tips!

Gillar

Kommentarer

Passionbagareokock
Passionbagareokock,

Att bryta mönstret, svårt som tusan, men det går. Men bryter man sitt gamla mönster som leder till stress, upprepade ggr varje dag, titt som tätt, hursomhelst och närsomhelst så kan man minska stressen. Det kan räcka med 3.min. Gjorde själv detta när det var otroligt mycket runtomkring mig, i flera år. Bröt mönstret och det funkade till slut. Än idag bryter jag mönstret, inte för att jag längre är stressad utan för att jag mår så mycket bättre efteråt. Att bryta mönstret är en träningssak och det gäller att hitta något som gör att du bryter av, Tex yoga, ljudbok eller bara sitta tyst och göra Ingenting. På kvällen när du lägger dig, gå o lägg dig i tid och lägg dig till rätta i sängen. Plugga sen in en avslappnings ljudbok på 19 min. Så gör jag 💞

nouw.com/passionbagareokock
louisefreij
louisefreij,

Tack snälla för tips! ❤️

nouw.com/louisefreij