Tankar, Citat

Det här med att vara glad

Vi är omringade av negativ energi varje dag. För oss människor är det väldigt lätt att endast fokusera på det negativa och lätt glömma det positiva. Varje dag finns det saker att vara tacksam över och att vara glad över. Jag är definitivt en av de personerna som håller fast vid det negativa och som har svårt att se det positiva. Jag försöker jobba på det. Just nu kan jag känna att det finns många saker i mitt liv som jobbar emot mig eller som bara känns allmänt tuffa, exempelvis körskolan. Då är det rätt lätt för mig att glömma bort alla de bra sakerna i mitt liv som gör mig lycklig.

Vi måste börja fokusera mer på det positiva. Det kommer alltid hända tuffa saker och det kommer ibland vara skitväder men vi kan inte låta det förstöra en hel dag för oss. Skit i regnet, du kan vara lycklig ändå, det är bara vädret. Hur vädret är avgör inte hur din dag kommer att bli. Okej, tåget var sent i morse och du missade första lektionen, det är inget du kan göra åt. Men det du kan göra något åt är om du tänker låta det försenade tåget förstöra hela din dag. Glöm bort tåget och gör dagen till en bra dag ändå!

En gång läste jag ett ordspråk som passade perfekt här. Minns ej exakt men det var något i stil med att om någon stal 18 kronor från ditt konto på, låt oss säga, 18 000. Skulle du då ge dem resten av pengarna också eller bara förlåta och glömma? Detsamma gäller med negativa saker, tänker du låta den där lilla 18-kronan stjäla resten av pengarna på ditt konto eller glömmer du och förlåter?

Lova mig en sak, tillåt dig själv att känna lycka oftare! Strunt samma om du misslyckades på provet eller har det jobbigt på jobbet. Lycka förtjänar alla, sluta vara så hård mot dig själv! ❤

Gillar

Kommentarer