Tankar, Åsikter

Du är inte en homofob utan ett rövhål

Finns det nåt som stör mig just nu så är det homofobi. Jag är född och uppväxt i en liten by som är väldigt konservativ. Många som har kommit ut här har flyttat då dem känner att dem inte kan va sig själva här utan blickar och kommentarer. Det gör mig så irriterad.

Inom den kursen jag läser på universitetet nu så talar vi om intersektionalitet. Det är analysmodeller som analyserar vårt samhälle typ. Vårt samhälle är uppbyggt av sociala konstruktioner som innebär att vi skapar de normer och värderingar själva genom sociala överenskommelser. Heteronormativitet är en sådan sak, en kvinna och man anses biologiskt rätt som par då dem ur reproduktionssyfte funkar bäst. I denna analysmodell menar man att kvinnor och män ses som olika kvinnor står för det mjuka och vårdade medan männen mer det hårda och auktoritära. Denna bild gör mig grinig för dem kvinnor som inte är så ses inte som ”riktiga kvinnor”.

Detta dessutom gör att män som gillar män eller kvinnor som gillar kvinnor ses som ”onormala”. Kvinnan och männen är komplementära och bildar tillsammans en helhet, om den ena inte finns så faller det hela. Så irriterande synsätt. Samt att om någon nu är homosexuell så förstår inte vissa människor om denna personen fortfarande definiera sig som en man, exempelvis. Som att man måste va en man som vill bli kvinna för att vara kär i en man? Konstig tanke.

Sen att folk måste fråga skämtsamt ”hehe vem är kvinnan i förhållandet?” För att förhållandet måste bestå av en feminin person och en maskulin för att vissa ska kunna förstå relationen. Jag tycker det är galet. Vad hände med lika attrahera lika? Jo, det gäller bara när det kommer till personlighet men kan inte alls förstå om samma kön. Jag blir bara så arg när homosexuella inte får va sig själva, när dem får möta kritik och sjuka kommentarer. Vem är liksom den personen som anser sig att ha rätt att yttra sig om någon annans relation? Varför kan inte folk bara sköta om sitt eget?

Jag tycker inte nån förtjänar att få skit kastat eller sjuka kommentarer, varken om du är homosexuell, transsexuell, överviktig, underviktig etc. jag tycker att vi människor bryr oss för mycket av andra. Och det är skrämmande hur elaka vissa människor kan vara, så har dessa även i många fall egna barn. Hur hade man själv reagerat och tyckt om ens barn fått höra det som dem själva säger till andra exempelvis homosexuella tonåringar. Jag mår illa. På riktigt.

Gillar

Kommentarer

Marie,
ja sådant är jätteirriterande gåller med
sweetwordsbymirre.com
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Att sånt här fortfarande försiggår är för mig helt ofattbart. Vi är alla olika och tack och lov för det ❤ Går ditt pluggande bra 🤔 Kramar
nouw.com/passionbagareokock