Tankar

I en svacka...

Befinner mig i en svacka just nu helt klart. Det kan helt klart ha att göra med det faktum att jag befinner mig i sista skolveckan, det kan också ha att göra med att jag är sjuk men för övrigt så känner jag mig lite mer deprimerad än på länge. Att stiga upp på morgonen är sjukt tufft men inte bara det, enkla saker som att gå på toa, hämta mat eller plocka undan efter mig går inte att göra. Jag orkar inte, jag bryr mig inte. Det känns inte alls skönt att känna såhär att alla grejer som jag egentligen finner väldigt stor passion för exempelvis att skriva här, orkar jag inte göra. All fysisk ansträngning och all psykisk ansträngning är bara blä.

Det ska bli skönt med lov, att kunna ha tid till att slappna av med nära och kära. Att kunna finna passionen igen för att göra saker. Att kunna sova ut på morgonen, att kunna släppa depressionen och att kunna vara den där glada Louise igen. Jag hoppas att lovet hjälper annars vet jag faktiskt inte vad jag gör men jag tror att det ska bli bra. Det är inte så att jag mår dåligt på insidan, nej inte riktigt det är mest att jag inte orkar och tycker att allt känns meningslöst just nu liksom. Varför gå på toa när jag kommer att bli kissnödig igen om några timmar? Liksom sådana saker.

Men det är faktiskt okej att ibland må dåligt. När man sedan mår dåligt hela tiden så är det dags att söka hjälp men det är fortfarande något man ej kan rå för och att man måste få kunna säga att man har en dålig dag. Att folk påstår att psykisk ohälsa inte är någon sjukdom tycker jag är galet. Visst det kanske inte syns på mig att jag mår dåligt men jag har dagar där jag känner mig som ett brutet ben. Psykisk ohälsa syns inte som ett brutet ben gör men trots det så är det fortfarande en sjukdom och den kan vara betydligt jobbigare att handskas med än de fysiska skadorna då den psykiska ohälsan tyvärr ofta är långvarig.

Jag hoppas att det vänder snart så jag orkar saker igen! Snart mellandags rea ju! ❤

Gillar

Kommentarer