Åsikter

"FAN VAD KINKIG"

Delade en video på Facebook idag som var om en kille som fick leva som en kvinna för en dag. Det var en skämt video där mannen fick uppleva den sexism som vi kvinnor möter och fick uppleva orättvisan med mindre lön för lika arbete osv. Killen i videon får uppleva rädslan att gå hem själv, att bli tafsad på klubben och att tjejer flirtar med honom precis överallt och hela tiden.

Efter jag delat denna video fick jag ett meddelande på messenger från en fb-vän. Det första han skriver är "Fan vad kinkig". Eh va? Detta är ju så standard när vi kvinnor publicerar, yttrar eller påpepkar orättvisor. Okej så bara för att jag publicerar en humoristisk feministisk video så är jag kinkig. Jag blir en såkallad "bitterfitta" för att jag påpekar de orättvisor som det kvinnliga könet får utstå på grund av samhället (inte alla män). Vad typiskt, typiskt skrivet av de killar som ogillar feminism, de killar som själva gör sig till offret och de killar som inte förstår oss kvinnor.

Vad gör den här killen sen då? Kan ni gissa? Jo han får hela videon att handla om sig själv, sitt dejtingliv och hur hemska kvinnor varit mot honom. Kom igen va. Blir man ens förvånad över sådana här gensvar längre? Tydligen så har han mött kvinnor som bara velat "ha kul" och som har varit väldigt sexuella. Jag ser inte problemet i detta, jag menar många män har varit så mot mig. Kvinnor har väl lika stor rätt att va så tillbaka, även om jag kan tycka att fuckboys och fuckgirls absolut inte borde finnas men det är ju deras liv och val. Du som man eller kvinna tar ju själv beslutet om detta är något du vill eller ej. Däremot så ska man ju såklart ALDRIG bli tvingad att göra något som man INTE vill oavsett om du är man eller kvinna.

Jag förstod dock inte relevansen mellan videon och hans kärleksliv. Videon handlade om de orättvisor som kvinnor möter och han börjar tala om att vi kvinnor minst sagt gör likadant själva i dejtinglivet. Men videon handlade inte ens om dejting. Den handlade inte om att vissa män bara vill ligga etc. Den handlade om att kvinnor blir sexuellt trakasserade och utnyttjade på jobb, att kvinnor inte vågar gå själva hem då risken att bli våldtagen är hög. Att kvinnor får sämre lön för lika arbete.

Vart någonstans passar detta in i hans utsaga? Ja det är synd om honom att kvinnor inte tror på honom även om han är rak och ärlig, de tror fortfarande att han har baktankar. Är det vårt fel att vi har svårt att tro på män när så många män beter sig illa? Är det konstigt att en tjej inte tror på dig tillräckligt mycket för att komma hem till dig på första dejten, när kvinnor dagligen blir våldtagna? Är det då synd om dig som man, att hon tror att du också kanske är som de andra killar hon mött som redan på första dejten fört ner handen mellan benen på henne? För det händer. Jag tycker mer synd om henne.

Däremot förstår jag problemet som uppstår att även de män som är gudasnälla också ses som skurkar och inte blir betrodda, men som sagt den diskussionen var helt irrelevant i förhållande till videon. En diskussion jag valde att inte ta med honom mer än att bara påpeka att hans utsaga var irrelevant. Jag har inte ork till sådana debatter längre, somliga förstår bara helt enkelt inte. Och jag är trött på att bli kallad för "kinkig" eller "bitterfitta" när jag påpekar att jag som kvinna vill ha samma rättigheter som män. Typiskt när något feministiskt publiceras, vissa män blir kränkta direkt och offer. Vilket feminism inte alls handlar om att göra män till skurkar dvs utan påpeka orättvisor.

Länk till videon.

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Denna video måste jag verkligen se, tycker det är så intressant med det här ämnet och undrar verkligen varför han skriver kinkig?! Snälla! <3
nouw.com/emmaengstrom
louisefreij
louisefreij,
Länk till videon finns i inlägget <3
nouw.com/louisefreij
Magicalme
Magicalme,
Ska definitivt kolla in den videon 💜
nouw.com/magicalme
tinafalkestad
tinafalkestad,
Så bra video tycker jag! Är det någonting som nonchaleras eller inte tas på allvar så är det detta! Håller med dig om de du skriver! ❤️
nouw.com/tinafalkestad
Carolina,
Tråkigt att personer inte förstår ett skämt. Men jättefint skrivet <3
knaset.com