Skönhet

Färgat fransar och ögonbryn

I förgår och igår bestämde jag mig för att färga mina ögonfransar och ögonbryn. I söndags kväll färgade jag fransarna med fransfärgen från Coloran. Den svarta. Jag blev riktigt nöjd och det är så skönt att slippa behöva lägga mascara varje morgon. Istället bara använder jag ögonfransböjaren för att böja upp fransarna.😊

Ögonbrynen färgades med hjälp utav Colorans ögonbrynsfärg med färgen brun/svart. Det var betydligare svårare att färga med denna och det kändes som att det var lättare att få färgen på huden istället. Dessutom så kunde man låta färgen verka mellan 5-20 minuter beroende på hur mörka bryn man ville ha. Jag hade svårt att bedöma hur mörka jag ville, så tog endast 7 minuter för att vara på den säkra sidan. Blev hur nöjd som helst och nu slipper jag fylla i brynen!

Ögonfransfärgen sitter kvar i 3-4 veckor medan ögonbrynsfärgen sitter i 5-6 veckor. Jag och S mamma diskuterade även det här med att förlänga fransar på salong och hon erbjöd att jag kan få det som födelsedagspresent. Jag tackade ja för har alltid velat prova och det hade definitivt blivit mer bekvämt och snyggare än att behöva sminka varje dag! Ska bli kul och se hur det blir!

Hur gör man då för att färga fransar med Colorans fransfärg?

1. Rengör området du ska behandla och se till att det är torrt.

2. Fukta sedan bommulstopsen med aktiveringvätskan och applicera på fransar/bryn tills de är helt genomfuktade, vänta sedan 1-2 minuter.

3. Fördela sedan gelen (tub) på applikatorborsten och lägg jämnt över området du vill färga.

4. Vänta sedan 30 sekunder och skölj sedan med tvål och vatten.

5. Rengör med makeup-remover.


Det är ungefär samma med brynen:

1. Kläm ut 1-2 cm Colorancrème och 5 - 10 droppar Hydrogen Peroxide vätska i behållaren, och blanda med plastpinnen. Ju fler droppar av vätskan, desto mer koncentrerat och kortare verkningstid.

2. Applicera med plastpinnen så att varje hårstrå täcks noga. Låt verka 5-30 minuter, beroende på vilken nyans du vill ha. Ju längre tid desto mörkare resultat. Tvätta bort med vatten och mild tvål.

Nedan ser ni färgerna. Den förpackningen jag har är relativt gammal och har varit oöppnad. Därför finns inte färgen brunsvart till brynen. I så fall får man ta den gråa förpackningen med färgen brunsvart så kan du färga brynen bruna eller svarta.


Gillar

Kommentarer