Tips, Skönhet

Fortsättning - Resan mot längre hår

Skrev ett liknande inlägg för ett halvår sedan cirka men tänkte ge er ett nytt mer utvecklat inlägg. Jag har alltid velat ha längre hår men det är inte förens de senaste 2 åren som det faktiskt har blivit längre. Innan va mitt hår till axlarna och ville inte bli längre än så men nu är det under brösten. Målet är midjan för jag tycker långt hår är så fint!

Så här kommer mina bästa tips! Däremot kan jag inte garantera att alla tips hjälper just dig. Det finns många faktorer som spelar in när det kommer till hårets tillväxt - genetiskt, kroppsligt och påverkan utifrån. Vi har alla olika gener och därför kan inte alla få lika långt hår, därför har visa torrare hår eller tunnare osv. De genetiska kan man inte påverka men däremot de andra två. När det kommer till det kroppsliga så består vår kropp av cirka 80% vatten. Om jag inte minns fel så det vattnet vi dricker går huvudsakligen till att hålla alla viktiga organ bra. När vi dricker för lite vatten så prioriterar kroppen de viktiga organen först och då blir organ såsom huden och vävnader som hår och naglar bortprioriterade. Så ett tips är att dricka mer vatten.

Annat som är bra är också att äta mindre socker. Detta har jag gjort försökt minska de senaste månaderna och jag känner mig dels så mycket piggare men tycker också att aknebesvär och sånt försvinner. Mitt hår är inte heller lika frissigt och inte heller lika glanslöst. Det som mest har gjort att mitt hår har börjat växa är att jag för 2 år sedan slutade använda min plattång. Jag använde den varje dag men mitt hår har faktiskt blivit platt och hanterbart efter jag slutade! Mitt hår är dessutom mycket längre nu än vad det någonsin har varit. Det tog kanske 2 månader efter jag hade slutat så hade håret växt hela 5 centimeter!!

Jag tänker att plattången sliter på håret och bränner av det och att håret därför inte får möjligheten att växa. Tror också att plattången bidrar till kluvna toppar så man måste klippa sig oftare. Så nu utan plattång så är mitt hår så mycket bättre och även här har jag fått mindre friss och det är glansigt. Skippa plattången! I början var mitt hår helt ohanterligt men sen blev det liksom platt av sig själv som sagt. Så plattången tror jag gör mycket och värmetänger oavsett om man har värmeskydd eller inte.

Sen så kan man även tänka på hur man tvättar håret. Jag tvättar håret var tredjedag inte oftare för mitt hår blir så torrt då. Jag tvättar alltid i kallt vatten för håret blir så glansigt av det. När det kommer till conditioner och hårinpackning så har jag alltid i conditioner varje gång för att vårda hårbotten. Jag använder även hårinpackning varje gång. Nu har jag även beställt Lee Staffords Hair Growth hårinpackning som jag tänker använda. Återkommer om jag upplever att den funkar.

Vidare så är det även vara bra på att tänka på hur man torkar håret, innan så gnuggade jag alltid tills det var bara fuktigt sen hade jag det i en turban i typ 2 timmar. Jag har aldrig använt hårtork för jag tror det skadar så ofantligt mycket. Nu kramar jag ur håret först med händerna sen med handduk och det får lufttorka. Så skönt att slippa de slitna topparna man får av att gnugga med handduken, då slipper man klippa lika mycket liksom.

När det gäller klippning så klipper jag faktiskt sällan. Jag har inte så slitna toppar sen är jag kass på att komma ihåg att boka tid. Vidare så har jag nu börjat ta en Silicea kapsel varje dag och lägger lite hårolja i längderna varje dag. Återkommer om även detta funkar, jag håller tummarna! För övrigt sover jag med håret i en lös "boll" på huvudet eller flätat för att det ska slitas mindre.

Annars överlag så handlar det om ett gott leverne, ät nyttigt, drick mycket vatten, få i dig alla vitaminer du behöver (genom kost, kosttillskott och Silicea).

Bilderna på vänstersida är för 1,5 år sedan och bilderna till höger är häromdagen. Galen skillnad va? Hoppas så att det kan bli ännu längre!

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Riktig bra tips du kommer med! Ditt hår är riktigt fint 😃💕
nouw.com/emmamehrali
louisefreij
louisefreij,
Åhh taaack så himla mycket! Vad glad jag blir ❤️
nouw.com/louisefreij
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Det där med mindre socker hade jag ingen aning om :O
nouw.com/jenniferofhbg
louisefreij
louisefreij,
Jätteviktigt med kost överhuvudtaget 🙏😊
nouw.com/louisefreij