Tankar, Psykisk ohälsa/Ångest

Hej jag heter ångest

Hej jag heter ångest. Somliga må säga att jag inte finns men för många så är jag allt som finns. En del tror att några glada tankar och rutiner kan ta kål på mig men jag är envisare än så. Jag sprider rädsla, jag sprider ensamhet och med min hjälp så bekräftar du tills slut att du är ensam därför att du endast är hemma med mig.

Jag är din första tanke på morgonen och den sista innan du går och lägger dig. Ibland anser jag att du inte ens behöver din sömn, jag menar du fungerar ju ändå så då kan du lika gärna hålla mig sällskap om natten. Somliga dagar är även jag trött och orkar inte påminna dig om allt det jobbiga du måste klara, om hur ensam du är, om hur värdelös och meningslös du och livet är. Dessa är de dagarna då du brukar vara gladare men ta inte den glädjen för givet för snart har jag vilat upp mig igen och knackar då på dörren igen.

Jag är svår att bli av med då många inte ser mig som ett problem, då det inte finns tillräckligt med resurser i samhället som du kan stötta dig på för ens jag har helt infekterat din hjärna. Jag livnär på dina dåliga tankar om dig själv, jag livnär på paniken du känner som triggar igång attacker, jag livnär på din rädsla att jag aldrig kommer att försvinna.

Hos somliga är jag hela deras liv, hos andra hälsar jag på ibland. Oavsett vad så genererar jag obehag och rädsla hos folk för det är det som ni förtjänar. Eller är det?

Hej jag heter ångest och jag kommer inte alltid finnas kvar. Jag är precis som allt annat en sjukdom, ett tillstånd som man kan leva med. Vissa dagar kommer jag vara en pain in the ass som förstör för er, andra dagar kommer ni att få blomma. Låt inte mig stoppa er från att leva ert liv och kom ihåg att jag inte alltid bara är skurken utan kan motivera er till att kämpa hårdare för det ni vill. Hej jag heter ångest och jag är er värsta fiende och er bästa vän och jag finns i er alla, mer i somliga exempelvis hon som skrivit det här.

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Det är verkligen så sant varenda ord av det 💕
nouw.com/emmamehrali