Tankar om självförtroende

Hylla din kropp!

Ibland har jag komplex över min kropp det kan vara allt ifrån att jag har för små bröst till att jag är för smal. Under årens gång har dessa två punkter varit återkommande inte enbart från mig utan även andra har påpekat. Förr gjorde det mig otroligt ledsen, tills den dagen då jag insåg att vem är dem att säga åt mig om jag är vacker eller ej? Ska jag må dåligt för att någon med dåligt självförtroende mår bättre av att trycka ner mig? Ska jag verkligen tro på vad de säger, varför är inte min egna åsikt viktigare?

Vet ni vad som gör mig vacker? Jag är en människa, jag har en fungerande kropp, jag gör misstag men dessa misstag kan jag ångra, jag kan ha dåliga dagar, jag kan ha bra dagar, jag kan skratta så jag håller på att dö och jag kan gråta så jag bryter ihop. Jag är människa, därför är jag vacker och det är ni också. Allt snack om skönhetsideal och att man ska vara si och så för att vara vacker är skitsnack rent utsagt. Tror ni att modellerna på catwalken är världens lyckligaste människor för att matchar skönhetsidealet? Nej, de är inte världens lyckligaste människor.

Vi har ett liv, detta liv kommer gå upp och ner. Det minsta vi kan göra är att trivas i oss själva på vägen. Hur ska vi kunna möta livets motgångar om vi slösar bort en massa energi på att inte tycka om oss själva? Du är din bästa vän, behandla dig själv som det. Unna dig något för en gångs skull, istället för att tänka negativa tankar om dig själv - tänk istället positiva. Istället för att tänka på allt som inte är bra med dig - tänk på det som är bra med dig! Livet blir så mycket bättre när man älskar sig själv.

Nu ska jag inte sitta här och framstå som att jag är perfekt för det är jag ej. Jag mer än någon annan har stora komplex över mig själv både kroppsligt och personlighetsmässigt. Jag jobbar på det! Jag hoppas verkligen att jag en dag ska kunna vara helt nöjd med mig själv för att må dåligt över sig själv är bortslösad tid som jag hade kunnat lägga på att uppfylla mina drömmar istället.

Min kropp är en kropp, den kan bära barn, den är anledningen till att jag lever och att jag kan göra allt jag alltid har drömt om att göra, därför är min kropp fantastisk. Ni är också fantastiska för ni har också kroppar! Oavsett hur era kroppar ser ut så är de fantastiska, tänk så mycket en kropp faktiskt gör för oss. Den tar oss flera miljoner mil under vår livsstid och den ger oss energi osv. Älska den!

Utan din kropp är du ingenting, du kan inte ens existera därför uppmuntrar jag dig till att ha detta i åtanke. Varje gång du vill säga något negativt om dig själv säg något positivt istället. Vill du tracka ner på dina bröst nämn det positiva med dem! Ja mina bröst exempelvis må vara små, men jag kan i alla fall sova på mage vilket inte folk med större bröst kan! Ja jag har ibland dåliga dagar och hatar mig själv för det men när jag inte har en dålig dag är jag väldigt rolig att vara med exempelvis.

Du är bokstavligen talat vad du tänker, du mår som du tänker. Vill du må bättre så är det dags att försöka tänka mer positivt, vill du må bättre i din kropp då är det dags att du börjar hylla den istället för att tracka ner på den. Du väljer, jag hoppas du väljer att älska dig själv.

Din kropp är en kropp och det är inget mer med det, din kropp är inte vad som gör dig till dig. Det är din insida. Folk som definierar och värderar dig utifrån din kropp är inga pojkvänner, eller kompisar att ha. Din insida är det viktigaste helt klart, din insida är det som gör dig till dig. Utan din personlighet på din insida hade du varit en väldigt tråkig människa. Värdera den kunskapen!

Jag är riktigt imponerad av min kropp och det tar jag med mig nu när jag lever i en stressig period. Min kropp är helt otrolig som kan åstadkomma så mycket! Nu ska jag lyckas överleva de sista veckorna i skolan, vilket jag vet att min kropp kommer att kunna göra. ❤

Gillar

Kommentarer