Tankar

Inte en bra jul för alla

~4 dagar till jul~

Alla har det inte bra i jul. Alla barn ser inte fram emot julen. Alla har inte ett hem under julen eller mat på bordet. Jag tror att det är lätt för oss att ta saker för givet, att bara för att du har det bra under julen så har andra även det. Medan vi firar jul i Sverige, så blir någons hem söndersprängt i ett land i krig. Medan vi äter stora mängder mat och har ett helt bort uppdukat med olika rätter, så kämpar en ensamstående mamma med att få ihop till en ordentlig måltid till sina barn.

Många barn längtar tills jullovet medan andra barn längtar tills skolan börjar. Alla barn har inte föräldrar som under julen pyntar, bakar och spenderar tid med sina barn. Exempelvis uppges 20% av alla barn i Sverige ha under sin uppväxt haft problem med minst en alkoholiserade förälder. Alltså var femte barn har upplevt detta. En skrämmande siffra. Inte alla alkoholiserande föräldrar är hemska såklart men som med alla andra beroenden så sätts beroendet först och man kan inte längre ta hand om sig själv eller personer i sin närhet. Dessa barn far illa och därigenom är det vanligt att dessa barn längtar tills skolan börjar för att komma hemifrån.

Folk svälter, deras hem förstörs och somliga lever i misär. Jag vill inte säga att vi ska va tacksamma för att vi ej har det så för det löser inte deras problem. Jag kan känna som sådant att alla hade kunnat köpa en present mindre och skänkt dessa pengar till de som inte är lika lyckligt lottade som oss. Likt i Band Aids jullåt Do They Know It's Christmas "And in our world of plenty we can spread a smile of joy" så kan vi sprida ett leende i en värld av överflöd. Dela med er det vill säga. Som sagt bjud in den med mindre pengar eller den som är ensam etc. Du kan även donera till välgörenhet för de som svälter osv precis som i samma låt "Feed the world. Let them know it's Christmastime again."

Alla har det inte bra i jul, ägna dem en tanke, en gest och uppskatta det du har.

Jag uppmuntrar er till att gå in på Svenska Kyrkans hemsida, där kan du skänka en peng genom swish (se nedan) du kan även köpa gåvor i form av utbildning osv. En termins utbildning kostar 200 och låter en person få gå i skolan. Jag swishade som sagt och genom att skriva akut går min peng till insatser vid katastrofer som sker just nu.

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Så viktigt ämne och så viktigt inte ta allt för givet utan vara tacksam för det man har <3
nouw.com/emelieanderssoon