Psykisk ohälsa/Ångest

Jag lider av långvarig stress!

Först och främst. Tack så himla mycket för all hopp och alla fina kommentarer igår angående Chanel! Hon va superpigg hela dagen och kvällen och mår toppen bra idag. Uppskattar så att ni bryr er, fyller mitt hjärta med glädje. Är så glad för att min lilla tjej är bra!!

Nu till inlägget. Jag har långvarig stress. Det är slutsatsen läkarna kom fram till efter mina utredningar om tryck över bröstet. Låter nog fullt rimligt när jag tänker efter. Jag har ofta prestationsångest vilket gör att jag blir stressad av skolarbete, ridning, gym och allt där jag känner att jag måste vara bra. Denna stress är dessutom vad som triggar min ångest. För när jag inte orkar, misslyckas eller inte uppnår det jag vill då är jag så himla självkritisk. Min hjärna är helt klart min största fiende som kommer med katastroftankar flera gånger dagligen. Nu har den även börjat hålla mig vaken om nätterna igen. Jag känner mig så trött och emotionellt utmattad. Så att jag uppvisar symtom på långvarig stress förvånar mig inte.


Idag har jag i alla fall varit hos Erika en sväng och äntligen kommit igång med Mindfulness! Har fått en del övningar nu som ska få mig att lära mig va mer i nuet. Komma på när jag tänker katastroftankar och som ska få mig att andas djupare andetag. Jag vet att jag har en tendens att andas små lätta andetag vilket anses skapa trycket över mitt bröst. Så nu ska jag ta tag i det här. Igår kväll yogade jag dessutom för första gången på ett halvår, hemma. Jag borde göra det oftare men jag är så dum på att inte prioritera mig själv. Alla andra prioriterar jag men inte min hälsa. Nu ska jag ta tag i att sitta 10-20 minuter varje dag och meditera. Samt försöka genomföra 1-2 yogapass i veckan hemma. Passet igår skulle jag bara göra snabbt men det kändes så bra så jag höll på i 50 minuter. Galet!

Jag vill bara må bra och kontrollen är i mina händer. Så nu kör vi.

Gillar

Kommentarer

JonnizPonniz94
JonnizPonniz94,
Känner väldigt mycket igen i det du skriver angående om inre stress och prestationsångest, är sjukt glad över att du lyssnar och tar hand om dig 💕 andning och stanna upp gör ett under för kropp och själ, du är grym 👊🏻✨
Kram 🤗
nouw.com/jonnizponniz94
louisefreij
louisefreij,
Tack så himla mycket!❤️
nouw.com/louisefreij