Psykisk ohälsa/Ångest, Tankar

Jag orkar inte va terapeut till alla

Jag älskar att hjälpa folk och det är väl därför som jag studerar till socionom. Vänner och familj kommer gärna till mig med sina problem och jag stöttar dem gärna och ger råd. På den senaste tiden har så många i min närhet varit i behov av närhet och stöd av diverse anledningar. Jag har som sagt inget emot detta. Däremot så vet ni redan att jag går igenom en massa själv med ångest och uppbrott etc. Ibland orkar jag inte helt enkelt vara terapeut eller psykolog till alla.

Jag älskar som sagt att hjälpa andra och har många bra tips och råd som folk uppskattar. MEN, jag måste kunna hantera mitt också. Kunna må bra själv och framförallt så hade det ibland varit skönt att själv få stöd och ha nån som lyssnar. Är som sagt en människa som bryr mig så himla mycket om andras mående och jag älskar att hjälpa. Jag måste däremot kunna må bra själv för att kunna göra detta. Jag kan inte alltid hamna i sista hand. Måste få kunna prioritera mig själv och min hälsa först.

Är dock så himla dålig på att säga nej till saker och sätta mig först. Svårt det där för jag vill verkligen finnas där när människor i min närhet mår dåligt. Men just nu hade jag behövt nån som frågar hur jag mår, som stöttar mig och som säger till mig att allt kommer att bli bra. Inte bara att jag säger allt det där till andra när jag själv inte håller ihop just nu.

Som sagt, älskar att hjälpa, jag bryr mig om andra, jag behöver bara lite tid för mig nu. Är man taskig som känner eller uttrycker sig så?

#nouwseptemberchallenge

Gillar

Kommentarer