Tankar, Psykisk ohälsa/Ångest

Jag ska prova på Mindfulness!

Hej fina ni!

Jag fick tips av min barnmorska på ungsdomsmottagningen om mindfulness. Hon håller i detta och jag tänkte jag skulle ge det ett försök. Vi pratade mycket om mående och då mentalt. Jag är ju en väldigt orolig människa och en liten sak som händer blir för mig riktigt stor. Ett litet måste blir en stor börda osv. Det är så otroligt utmattande. Hon var så peppande och härlig atttaöa med, hon sa att många lider av katastroftankar i vårt samhälle och att det inte är så konstigt egentligen. Vi är evolutionärt lärda att observera vår omgivning efter faror. Detta gjorde i människans begynnelse att vi överlevde då vi undvek farliga djur, bär osv. Då var det absolut nödvändigt att tänka på worst case scenarier. Detta är däremot något som vi inte behöver i det moderna samhället. Istället är vår största fiende oss själva.

Jag kan liksom ligga långt in på nätterna och oroa mig osv. Så himla jobbigt och jag är ju medveten om att är överdrivet orolig. Nu har jag börjat göra det till vana att skriva ner det i min dagbok för att sen släppa tanken. Hon tyckte det var bra. Det ska bli spännande att testa på mindfulness, att därigenom lära mig mer om mig själv. Även att kunna observera problemet utifrån och lära sig prioritera vilka orostankar som är nödvändiga och vilka som inte är det. Samt lära sig hantera oron och stressen på ett bättre vis. Tror detta kommer ta väck mycket ångest jag ha och ge mig mer lugn.

Som jag tidigare nämnt så har jag så himla ojämnt känsloflöde just nu. Jag känner ibland inte igen mig själv. Antingen är jag jätteglad, jättearg eller jätteledsen, det pendlar mellan dessa känslor flera gånger om dagen. Igår kväll kände jag mig ledsen och nere för var ensam hemma under natten och kvälleb då mina föräldrar jobbade natt. Hatar att va ensam.. Men som hon sa många orostankar och ångesttankar sitter bara i huvudet och är påhittade av hjärnan själv men sen såklart ligger problemet många gånger djupare. Det ska dock bli kul att se om förändringar av hur man tänker funkar. Jag hoppas mindfulness kommer ge effekt på mig!

När ångesten slår till brukar jag ta hand om mig själv även om jag bara vill ligga och gråta i sängen. när utsidan förbättras så känns det som att insidan blir bättre. Oftast då som jag sminkar mig, annars sminkar jag mig sällan för känner mig rätt bekväm utan smink med bara min fransförlängning.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Något jag aldrig hört talas om
nouw.com/ingajohansson
Bellzi
Bellzi,
Tror alla skulle må bra av lite mindfullness faktiskt. Jag ska också prova på det. När jag får ångest så brukar jag lägga mig i ett bad, lägga ansiktsmask kanske måla naglarna och bara ta hand om mig själv men ibland så blir det lätt att man ligger apatisk och stirrar blint ut i tomma intet. Sänder varma kramar till dig! 🤗❤️
nouw.com/bellzi
Johannna
Johannna,
Jag har provat mindfullness och det funkar för mig<3
nouw.com/johannna
louisefreij
louisefreij,
Vad skönt! ❤️
nouw.com/louisefreij
AngelicaCarlsson
AngelicaCarlsson,
blev rekomenderad det av min kurator i höstas och jag tycker verkligen att det har hjälpt mig i vardagen att hantera känslor men framförallt minnen som jag får ångest av o tänka på. Det är tufft i början men ju mer man övar på att släppa tanken o bryta den desto lättare blir det med tiden. Kan verkligen rekomendera det för att må bättre 😃
nouw.com/angelicacarlsson
louisefreij
louisefreij,
Vad härligt att höra! Håller tummarna att det funkar för mig med😍
nouw.com/louisefreij