Tankar

Jag skäms över min mens

Hej fina ni!

Det inlägget som jag kommer skriva nu har jag aldrig skrivit eller egentligen talat med någon om. För mig är det egentligen konstigt att mens är så himla tabubelagt och att jag varje gång jag handlar bindor känner skam över det. Eller när jag tar en binda ur väskan och går på toa hemma hos nån. Skam över vadå egentligen? Att va kvinna?

Jag har aldrig diskuterat med någon hur jag upplever min mens men det tänkte jag nu. Trots att jag har p piller så är min mens fortfarande sinnesjuk, jag har alltid haft jätte jätte mycket blödningar, jag får ha as stora bindor med bra uppsugningsförmåga och byta varannan timme för så illa är det. Min mensvärk är det jobbigaste, det är verkligen en helvecka av så starka smärtor att jag mår illa. Ändock sa barnmorskan att de skulle bli bättre med p piller, nej. Jag måste ha värme på magen typ varje vaken stund under mensen för det gör så himla ont.

Jag försöker verkligen fortfarande ta mig till gymmet och rida men det är en kamp verkligen. Vill bara ligga hemma på soffan, med min filt och tycka synd om mig. Olikt andra så har jag inte så mycket pms eller jag vet inte. Jag har alltid överlag ganska ostabilt känsloflöde där jag pendlar mellan väldigt glad, väldigt arg eller fruktansvärt ledsen. Något som jag alltid kopplat till min psykiska ohälsa men kanske bara är pms.

Men oavsett, idag kom min mens så jag ligger här och tycker så synd om mig, samt äter godis. Ville bara berätta det haha för jag vet att jag inte är ensam med att ha mens. Dessutom är jag rätt trött på att känna skam över det. Vilket jag anar att många gör.

Kan inte ni ta och dela med er av "er mens". Har ni mycket mensvärk, blödningar? Har ni några tips på hur man kan lindra mensvärk etc?

Frukosten i morse krävde en värmekudde.

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

ThereseTervakoski
ThereseTervakoski,
Att ligga ihopkrupen med tryck mot magen har alltid lättat lite för mig även om min värk blev mycket bättre efter p-piller och sen näst intill försvann efter första graviditeten. Men har du provat menskopp? Jag avskyr bindor å har alltid haft tampong då jag känner mig fräschare med det men efter denna graviditeten skall jag beställa menskopp och testa det.
nouw.com/theresetervakoski
louisefreij
louisefreij,
Nej har inte provat. Jag har lindrig vestibulit som jag är under behandling för vilket har gjort att jag inte kunnat föra upp tamponger så har inte vågat prova menskopp. Men hade varit superskönt att kunna använda!
nouw.com/louisefreij
ThereseTervakoski
ThereseTervakoski,
Ah oki då förstår jag. På tal om tabun tror jag det är något "gammalt" som hänger kvar. Jag är 30 och upplever inte att mina vänner har svårt att prata om det även om det precis som exempelvis underkläder inte är ett ämne man kanske skriker ut på ett kafé. Men då handlat det mer om integritet o h privatliv för mig än tabustämpel.
nouw.com/theresetervakoski
Marie,
ja mensen är lite tabu, men varför eg =D, jag har också besvärligt vid mens och det är ngn vecka kvar för mig hua
sweetwordsbymirre.com