Jämställdhet & feminism

JÄMSTÄLLD ARBETSMARKNAD OM 257 ÅR!

Hej fina ni!

Läste i morse en nyhet på Omni som gjorde mig rätt upprörd. Jag måste verkligen sluta kolla Omni på morgonen för jag blir nästintill alltid frustrerad och hela min dag blir förstörd då. Men i alla fall, läste denna nyhet som sade att kvinnor kommer behöva vänta mer än två århundranden på jämställdhet på arbetsplatsen globalt. Låter inte det sjukt? Att jämställdheten utvecklas så pass sakta att vi kvinnor måste vänta 200 år till för att ha lika mycket i lön som män för lika arbete?

År 2276 beräknas kvinnor stänga könsgapet inom områden såsom politik, hälsa och utbildning. Tycker det är så irriterande att läsa. Ska vi verkligen behöva vänta 200 år till för att kvinnor i världen ska få möjligheten till utbildning osv. Galet! Det som är ännu sjukare är att utvecklingen detta året har sjunkit vilket innebär att man förra året uppskattade att det skulle ta 207 år innan arbetsmarknaden blev jämställd, i och med denna minskning så uppskattas det nu att ta 257 år. Varför stannar vi av utvecklingen när den är så viktig?

Något som låter bättre är att WEF beräknar att generellt sätt på det stora hela kommer världen vara jämställd om 99,5 år. Detta känns som en bättre siffra men jag tycker ändå att det är för långt dit. Jag menar vi fick rösträtten så sent som 1919 i Sverige. Helt galet att kvinnor så länge människosläktet har funnits har varit mindre värda. Männen har setts som gudar, bestämt allt och vilka startar krig? Män. Det finns ungefär lika många män och kvinnor på jorden, varför har då det ena könet rätt att bestämma över det andra som det finns i princip lika många av? Jag begriper det inte.

Det jag dock känner och vet är att jag inte vill behöva låta mina barn, barnbarn och barnbarnsbarn också behöva få sämre lön än män för lika arbete och att de ej ska ha rätt till utbildning som dem. Jag blir upprörd helt enkelt. Detta var början på min dag haha!

Källa

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,
Sådant kan göra en väldigt uppröd håller med
nouw.com/sweetwords
Johannna
Johannna,
Men fyfan, jag blir så sjukt upprörd av tanken att mina barn och barnbarn ska leva i en värld där kvinnor fortfarande inte har samma position i samhället som män 😟
nouw.com/johannna