Tankar

Jobbiga situationer med långt hår

Hej fina ni!

Häromdagen skulle jag borsta mina tänder på morgonen. När jag skulle spotta ut tandkrämen föll håret ner och där hamnade tandkrämen, i håret alltså. Denna situation fick mig att komma på idén att skriva detta inlägg. Ni vet att jag älskar mitt hår och vill ha längre. Men det finns även situationer då jag bara helst skulle vilja raka av det. Att ha långt är i väldigt många fall, fint och härligt men är också rätt jobbigt. Så här nedanför följer en lista med situationer där långt är jobbigt. Jag tror att många, med långt hår, känner igen sig i denna lista.

- Först och främst när man borstar tänder som jag fick erfara. Vet inte hur många gånger tandkrämen har hamnat i håret...

- När man ska laga mat, det är obligatoriskt för mig att sätta upp håret annars hamnar det i maten. Sjukt äckligt!

- I duschen, vår dusch är ofta präglad med långt mörkt hår som jag får plocka upp. Förlåt mamma och pappa, jag kan inte hjälpa att mitt hår fäller när jag duschar!

- När man ska mysa eller "så", håret kläms, är i vägen och så vidare.

- När det blåser och du förvandlas till ett hårmonster utan ögon. Jag ser inte ett smack när det blåser för håret blåser för mina ögon. Sen så är det ju så himla trassligt med när man kommer hem...

- Hårstrån, överallt. Det känns som man fäller mer ju längre hår man har... Eller inbillar jag mig?

- Att borsta igenom håret på morgonen eller efter dusch. Det är så jobbigt, tar sån tid och jag blir förvånad varje gång över hur trassligt håret blir.

- Alla pengar man lägger på dyrt schampo och på schampo överhuvudtaget. Då man behöver mer schampo, balsam och hårinpackning i håret än de med kortare hår.

Känner ni igen er? Kommentera gärna fler situationer nedanför som jag inte tänkt på. Det hade varit kul att få höra era åsikter om saken.

Gillar

Kommentarer