Tankar

Jullista

1. Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen?

Överlag älskar jag att slå in julklappar och jag provar gärna olika sorters inslagningar. I år har jag inte köpt så mycket paket, dels på grund av ekonomiska anledningar men också för att det känns bättre att köpa en genomtänkt present än 10 stycken onödiga. Bättre för plånboken och mindre onödig konsumtion. De år som jag däremot haft många paket att slå in så har det till slut blivit en mardröm att slå in julklappar haha. Men i år har det bara varit kul!

2. Adventsljusstake VS julstjärna?


Adventsljusstakealla dagar i veckan. Tycker såna där pappersstjärnor är så himla fula! I år har Markslöjd en ljusstake jag gärna vill ha men får inte plats i mitt fönster på grund av alla blommor haha!

3. Vad dricker du helst till julmaten?


Julmust, jag älskar julmust! Men pepsi max är nog snäppet bättre, hmm blir nog julmust för traditionens skull!

4. Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen?


Vi har alltid äkta gran, jag vägrar plastgran i vardagsrummet! Det ska va äkta, precis som alltid. Gud vilken konservativ människa jag är haha. Har en plastgran på rummet i alla fall, nästa år blir det nog en rumsgran istället för plastgran.

5. Drömjulklappen i år?


Jag får alltid välja mina julklappar inför jul och många tycker att det är tråkigt. Jag tycker däremot att det är bra, för man får något man verkligen önskar sig. Det har ju hänt att man får julklappar som man ogillat så mycket. Detta är bättre då. I år har jag faktiskt valt en sak som jag velat ha såå länge! Tänker däremot inte avslöja den ännu för det kommer ett inlägg om denna grej på julafton! Håll utkik!

6. Vad får absolut INTE hända på julafton?


När det kommer till mat och så kan väl det mesta få hända. Men jag har alltid oturen att få vinterkräksjukan på julafton eller dagen efter. Det får absolut INTE hända enligt mig.

7. En jultradition som du vill slopa?


Kan vi slopa ålen? Vi har inte ätit ål på flera år men alltså visa gör det fortfarande. Ålarna är utrotningshotade och det är olagligt att fiska dem utan särskilt tillstånd. Trots det ser jag hur ålar lottas ut på julmarknader osv. Jag får på riktigt ont i magen. Stackars ålar. Vi behöver inte utrota dem...

8. Vilken/vilka doft/er påminner dig om julen?


Kryddnejlikor, kanel och apelsin är de huvuddofter som påminner mig om julen. I år har jag dekorerat med dessa kryddor och apelsiner. Såå mysig doft i huset och det blir ju så julfint dessutom!

9. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det?


Jag älskar ju vitt och silvrigt året runt och det har blivit lite genomgående tema här hemma. Så antagligen hade jag valt vitt och silver.

10. Marabou- chokladhus VS pepparkakshus?


Pepparkakshusen är så mycket finare men så svåra att göra typ. Aldrig provat marabou-chokladhus men de verkar enklare att göra. Inte lika fina dock!

11. Var ska du fira jul i år?


I år blir det att fira hemma med närmsta familjen. Vi brukar fira med hela släkten varannat år och egentligen är det i år. Ingen har däremot velat ta på sig ansvaret för att hålla i en storjul vilket jag tycker är tråkigt. Det känns lite som att det inte blir av om inte farmor håller i det men varken hon eller farfar orkar längre. Förståligt när man är över 80.

12. Det bästa med julen är...?


Att få va med familjen och se glädjen i mina systerbarns ögon. Det är något speciellt med hur glada barnen blir under julen. Jag minns själv hur det var liksom.

Så mysigt med alla Hyacinter och Amaryllisar som vill börja blomma i tid till jul.

  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Helt klart den perfekta jullistan!! MYS att läsa och kan helt klart hålla med dig i så mycket!! KRAM
nouw.com/emmaengstrom
tinafalkestad
tinafalkestad,
Såå roligt att läsa fina du! De är ju faktsikt bra att välja vad man ska få, då får man ju verkligen något man vill! Ser fram emot att se vad du fick! 😊 Håller med dig om mycket 😊 Så fina blommor <33
nouw.com/tinafalkestad
sweetwords
sweetwords,
Jättebra jullosta
nouw.com/sweetwords