Bakning

Leilas Saffranskaka (mjölkfri variant)

Hej fina ni!
Jag är rätt säker på att ni vid detta laget vet att jag älskar att baka. Och att jag älskar saffran. Absolut bästa med julen ju! Ikväll gav jag mig på Leilas Saffranskaka, så sjukt god och den blev såå fin! 😍

Receptet är från köket.se

3 ägg (ekologiska)
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl havredryck
0,5 g saffran
1 msk vit rom (jag skippade romen)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 krm salt
smör och kokosflingor, till formen
florsocker, till pudring av kakan

Tillredning
Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor. Fyll med smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Tack för tipset 😉
nouw.com/ingajohansson
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Åh det är ju så gott 😍
nouw.com/emelieanderssoon