Jämställdhet & feminism

MIN kropp, MINA villkor och MIN tillåtelse

Jag såg Mia Skärringers show No More F*cks to Give på Netflix igår. Så himla bra och så relaterbar! Det är så himla viktigt att lyfta fram feminism och uppmärksamma detta. Två saker fastnade jag för framförallt - antastande och att bli kallad sexig.


Att bli kallad för sexig, kuksugarvänlig osv är ord som ganska ofta förekommer bland annat på Tinder. Ord som får mig att tappa hopp på män emellanåt, då vissa män skiter ut hela manssläktet. I högstadiet skedde relativt ofta att killar tog sig friheten att röra min rumpa och att kalla mig för det ena och det andra. Varför accepteras detta? När jag som 15-åring berättade detta för min lärare så hette det att jag var snygg, de var attraherade av mig och att de tyckte om mig. Eh va? Av vilken anledning har dem rätt att röra MIN kropp utan MIN tillåtelse? Om jag blir våldtagen på väg hem från en fest, ska jag då va tacksam eller smickrad för att de anser att jag är attraktiv? Hur sjukt låter inte det?

Eller varför inte, killar man träffar på första dejten som tror att dem kan stoppa tungan i halsen på en och handen innanför byxan. Vem tror du att du är? Betyder det att jag vill ha sex för att jag tackar ja till en middag på stan? Det är sådana här incidenter som förstör mina förhoppningar på att träffa kärleken och på att mina barn ska få slippa uppleva samma som mig. Jag vill bara göra saker på mina villkor, för det är trots allt min kropp det handlar om. Inget jävla tjat, inget påträngande osv. Precis som Mia sa, det är inte konstigt att många kvinnor i Sverige idag har svårt att känna lust. När de har blivit antastade, förgripna på och upplever konstant rädsla för män. Varje gång man går till sängs med en kille kan bli farlig. Blir så himla upprörd av det här.


Gillar

Kommentarer