Åsikter

Mina åsikter om djurplågeri

En av de värsta sakerna jag vet är djurplågeri. Jag kan inte förstå hur fruktansvärt elaka och vidriga människor kan va mot djur. Själv har jag alltid älskat djur, jag hjälpte maskarna väck från vägen och ner i gräset så dem ej skulle bli påkörda. Och jag blev ledsen varje gång en fågel flög in i fönstret och dog. Jag har haft massa akvariefiskar, jag har haft fyra kaniner och jag har ridit fler hästar än vad jag har fingrar.

Djur är fantastiska varelser, så kloka och förståndiga med personligheter i alla dess former. Helt galet men egentligen inte, för varför skulle bara vi ha dessa egenskaper? Därför blir det för mig helt orimligt, vedervärdigt och sjukt att tvinga elefanter till att bära turister, lära björnar dansa, tortera djur för att det är "kul" osv.

Det är individer, varelser med känslor. Tror folk på riktigt att djuren inte får ont av att bli plockar fjädrar till påsk, tar rävens päls till våra jackor eller bara torteras för "nöjets skull"? Eller går dem igång på det, är det det dem vill? För hur sjukt hade inte det varit i så fall. Hur kan man inte få mardrömmar, må skit när man ser i djurets ögon hur dåligt den mår pågrund av dina handlingar.

Jag önskar så att dessa människor faktiskt vaknar upp och inser vad dem gjort och hur många oskyldiga djur dem har behandlat illa/mördat. Varför har vi så mesiga lagar när det kommer till djurplågeri? Varför ges inte djur rättigheter?

Ibland blir jag bara så arg på människosläktet som tror att hela planeten är deras, vi står över allt och kan göra vad f*n vi vill. Strunt samma om vi dödar arter på vägen, ökar temperaturen på jorden, skövlar skogar så miljontals djur står utan hem. Vad hade vi själva känt om nån en dag kom med en stor bulldozer och jämnade vårt hus med marken. Usch.

Numera använder jag i princip bara veganska produkter/kläder, eftersom att jag dessutom inte tål komjölk så äter jag inte heller några mejeriprodukter, jag hade gärna velat bli 100% dock så har jag svårt att sluta med just kött. Det kommer kanske men oavsett vad så är det sjukt hur vi behandlar de djur som lever på vår jord. Som sagt, bland det värsta jag vet.

Kan inte bara människor vakna upp? Bojkotta cirkus, använd veganskt, rid inte på hästar eller elefanter/kameler utomlands, bidra inte till djurplågeriet. Det är inte gulligt att en björn dansar efter år av slag och piskrapp för att lära sig det.

Bjuder på en bild på Chanel, klokaste kaninen jag vet och själva tanken på att vissa äter såna här söta varelser och använder deras päls gör mig illamående.

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,
Söt chanel är! Hoppas du får en toppen bra dag finis!<3
nouw.com/johnssons
Marie,
ja hualigen för djurplågeri =( det skär i hjärtat, bra inlägg
sweetwordsbymirre.com
Emmamehrali
Emmamehrali,
Jag kan inte förstå att djurplågeri ens finns... 💕
nouw.com/emmamehrali