Psykisk ohälsa/Ångest, Tankar

NÄR DÖDEN KÄNNS SOM ETT BÄTTRE ALTERNATIV

Mitt hjärta krossas i tusen bitar när jag nästintill dagligen ser nyhetsartiklar där unga begått självmord på grund av psykisk ohälsa. Att människor år 2020 i Sverige inte får hjälp och att denna hjälp är i somliga fall bristfällig med felmedicinering osv. Det gör så ont i mitt hjärta. Att lida av psykisk ohälsa är en sjuhelvetes kamp och ibland så orkar man inte leva en dag till. Det går inte att bota men jag kan inte blunda för hur många som tillslut känner att döden är bättre. Unga själar som förtjänar så mycket mer. Som förtjänar att få växa upp, skaffa sig den utbildningen dem drömmer om, få resa, se världen, kanske skaffa familj, känna kärlek osv.

Jag avskyr psykisk ohälsa, önskar såå att jag bara hade kunnat bota alla med denna sjukdom. Det är fan inte lätt och folks okunnighet och ignorans gör inte saken bättre. Det går inte att förneka att detta är ett växande problem i det svenska samhället. 25 procent av Sveriges kvinnor lider av psykisk ohälsa och 15 procent av männen. Förstår ni? 1 av 4 kvinnor lider av psykisk ohälsa, det är en helt galen siffra. Jag blir mörkrädd och jag får så j*vla ont i magen av detta.

Till er som lider av psykisk ohälsa, jag känner igen mig. Jag förstår er. Ni är så starka som kämpar varje dag. Ni är inte ensamma, ni är inte svaga. Det är inte fel på dig. Du är inte värdelös och du är inte ful. Det är inte du som misslyckas medan andra lyckas, psykisk ohälsa är en sjukdom. Det är inte dig det är fel på, det är din hjärna som spökar. Du förtjänar att leva, du förtjänar att må bra. Det är inte nån där uppe som straffar dig. Ni klarar det här och våga sök hjälp. Googla, läs böcker om det om inte vården vill hjälpa. Utbilda er inom det, yoga osv försök så bra ni själva kan men om du övervägar att ta livet. Ring psyk för du förtjänar att leva. Så snälla skada inte er själva och förakta er själva. This too shall pass. Ni är så starka och ni har hela livet framför er! Det kommer inte alltid att kännas som nu!

"You are not your illness. You have an individual story to tell. You have a name, a history, a personality. Staying yourself is part of the battle." —Julian Seifter

"Mercy don't think she's pretty no more. Starin' at the stars through a back screen door. She tries and tries to make it all work out. No matter what she does, she's left standin' in the middle of doubt. In a lonely night, and in the pourin' rain, you can count on me. Sometimes she cries, when she's alone at night. Sometimes she weeps, when she's feelin' cold and weak. Sometimes the pain, It just tears her up inside. Sometimes she cries, oh, I wonder why. "

Gillar

Kommentarer

ineees
ineees,
Så viktigt och bra inlägg Louise❤️ Helt fruktansvärt att så pass många lider av psykisk ohälsa...
nouw.com/ineees