Tankar, Träning & hälsa

NU GÖR JAG SLUT MED SOCKER!

Hej fina ni!

Som ni vet så har jag haft svårt att sova i flera veckor och jag försöker med allt. Jag yogar innan jag ska sova och mediterar sen har jag försökt lyssna på podd. Lyssnade igår på Ångestpodden, superbra podd men kanske inte innan man ska sova. Jag började storböla av avsnittet "relationer och avslut gör så j*vla ont". Denna podd får jag lyssna på under dagen då den kör mig känslosam då jag kan relatera så mycket. I alla fall, jag insåg häromveckan att det är inte konstigt att jag inte kan sova. Visst jag har min ångest osv som framkallar oro och katastrof-tankar. Men samtidigt så äter jag så sjukt mycket socker och dricker många glas Pepsi Max på kvällen. Inte konstigt att jag inte kan somna va?

Min vän Tina tipsade mig förra veckan om en ljudbok som finns både på Nextory och Bookbeat. Sockerberoende - Dämpa ditt sötsug heter den. Tina hade lyssnat på denna ljudbok som ska framkalla nån form av självhypnos, låter flummigt jag vet. Efter att hon lyssnade på denna bok och följde allt uppläsaren sa så har hon inte haft nått sug på socker alls. Så hon är sockerfri nu. Dock fick hon sån sjuk feberfrossa och huvudvärk av att sluta med sockret. Det är sjukt hur kroppen påverkas av socker och att kroppen reagerar som att man slutar med knark, när det bara är socker.

Jag tog mig i kragen i alla fall och lyssnade på denna boken igår, så nu tar jag mig igenom min första dag utan nått sockrigt. Ingen läsk, godis, bullar etc. Jag känner inte sug för socker, mestadels nått att tugga på så jag har köpt linskakor och kiwi samt apelsin. För det är hur gott som helst! Kan äta ihjäl mig på kiwi haha. Men nu gör jag i alla fall slut med socker. DET RÄCKER NU! Fine att man ta nått glas läsk på helgen och nått litet gott men inte varje dag. Det får va bra nu! Jag mår bra idag utan socker, känns bara konstigt att välja annat. Jag är så van vid att dricka cola till kvällsmaten men nu blev det Loka. Jag överlever. Som uppläsaren till boken sa "jag är fri från socker" "jag behöver inte onödigt socker" "min kropp får i sig tillräckligt med socker från maten".

Tänkte att jag ska uppdatera er här om min resa, kan bli intressant va? I morgon börjar skolan så jag håller tummarna att jag inte får feberfrossa eller nått som Tina. Hon mådde skit andra dagen utan socker. Jag hoppas att min kropp inte reagerar likadant, Fast samtidigt så kanske man blir mer motiverad om man får känna hur hemskt sockret behandlar kroppen egentligen...

Är ni sugna på att prova så kolla in ljudboken! Jag kände att det i alla fall var värt ett försök, som sagt så har Tina inte haft nått sug alls! Jag valde att prenumerera på Bookbeat då de var billigare än Nexstory.

Gillar

Kommentarer