Åsikter

Nu slutar vi bodyshamea!

Alla har vi en kropp och alla kroppar ser annorlunda ut. Det här med att kommentera varandras kroppar är otroligt känsligt. Jag kan inte va ensam om att veta hur min kropp ser ut från topp till tå. Vi vet alla våra "brister" och tyvärr har vi alla nått vi inte gillar med vår kropp. På den senaste tiden har jag fastnat en del på Tiktok vilket kan va en app som ger en mycket glädje och skratt. Däremot så har denna app också blivit en plattform för näthat precis som alla andra sociala medier. I flertalet videos ser man hur framförallt killar kommenterar negativt hur tjejen i videon ser ut. Exempelvis så kan hon va för tjock, ha för mycket smink eller ha för små tuttar. För mig är det helt orimligt att man kan tycka sig ha rätt att kommentera andras kroppar. Det finns såklart även en del tjejer som trycker ner andra tjejer eller killar. Jag slås dock av det faktum att man kan kommentera så elaka saker på någons video. Om man gör en video där man sminkar sig, vill man då höra att man behöver gå ner i vikt?

Jag förstår verkligen inte hetsen kring att alla kroppar ska se likadana ut. Inte heller förstår jag varför vissa kroppar anses bättre än andra. Vet ni vad som är mest hälosamt? Att man mår bra inombords! Alla ser vi annorlunda ut och ingen är lik nån annan. Det är det fina med att vara människa och det är det vi borde hylla. Vi är olika men ändå viktiga och lika värdefulla! Kan vi bara ta väck fokuset på utseende och istället fokusera på det inre? Och kan vi snälla inse att bara för att man tycker något så måste man inte alltid yttra det? Ibland funderar jag på om personer som skriver dessa dumheter hade vågat säga det ansikte mot ansikte. Antagligen inte. Så snälla, vem är vi att döma andra? Vem är vi att tala om andras kroppar eller liv?

Vi har en kropp, den är vår tills att vi dör och vi kan inte hjälpa att vi föddes med en viss hudfärg eller ögonfärg. Vi kan hjälpa vikt, ja. Däremot så betyder inte en viss vikt att du är mer attraktiv eller värdefull än nån annan. Jag tycker det är så otroligt sorgligt att denna utseendehets påverkar så många negativt. Det gör på riktigt ont i mig att se unga tjejer ledsna över att de ej ser ut som Victoria Secret modeller. Jag tycker att vi slutar med allt som heter bodyshaming från och med nu. Håller du inte med?

Va snälla mot andra, alltid.

Gillar

Kommentarer

Idaemnilsson
Idaemnilsson,

Verkligen bra skrivet! Helt rätt tänkt. kram

nouw.com/idaemnilsson
Ingajohansson
Ingajohansson,

Helt klart håller jag med 👍🏼

Mycket bra inlägg

nouw.com/ingajohansson