Vardag

Nyårsmaten!

Hej fina ni!
Har ni en bra nyår än så länge? Det har jag tillsammans med farmor och farfar. Jag försöker hålla ångesten borta och försöker att inte känna mig så ensam även om jag inte är det såklart. Känner mig bortprioriterad av syskon och saknar nyårskvällarna med mamma och pappa (dem jobbar). I alla fall vi (farmor, farfar och jag) planerade tillsammans maten för någon vecka sen och nedanför finner ni receptet. Det blev rätt gott faktiskt! Dock kommer jag nog ej göra den fler gånger då det var rätt många ingredienser. Men inte så dum nyårsmiddag❤️

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
2 msk japansk soja
1 msk honung
1 tsk ingefära, riven
1 klyfta vitlök, riven

Till såsen
2 msk tahinipasta
2 msk jordnötssmör
2 msk risvinäger
1 msk strösocker
2 msk sesamolja
3 msk japansk soja
1 tsk ingefära, riven
2 klyfta vitlök, rivna
250 g äggnudlar
0,5 gurka, skuren i tunna tändstickor
3 salladslökar, i tunna skivor
2 msk salta jordnötter, hackade
2 msk vita sesamfrön, rostade
ev chiliolja

Tillagning
1. Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök.
2. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra.
3. Blanda alla ingredienser till såsen.
4. Stek kycklingen på hög värme. Ställ åt sidan.
5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet och i ett durkslag och fördela nudlarna i djupa skålar.
6. Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja. Servera genast!

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

Ulvelotta
Ulvelotta,
Gott Nytt År!
nouw.com/ulvelotta
misslindhe
misslindhe,
Åh vad gott det såg ut, det receptet ska jag skriva ner 😃 Tusen tack!
nouw.com/misslindhe