Presentation av Katja

Kom på att jag nog inte presenterat Katja för er. Hon är min kusins häst som minst sagt haft en jobbig start i livet. Katja är född i England och har sedan bott i Polen och sen fick hon flytta till Sverige och i Sverige flyttat rundor..
Min kusin köpte henne (2012) utav en tjej uppe i Örebro som räddade Katja från brutal vanvård. Hon va mager, hade skabb, mask, mugg och stora kött sår. Och denna tjejen hjälpte Katja att rehabilitera sig.


Min kusin hittade en annons på Katja och åkte upp till Örebro med en vän och åkte inte därifrån förens hästen var lastad. MEN, hon har kronisk mugg, något av det jävligaste jag och min kusin har sett. Det riktigt blödde och varade när min kusin fick hem henne.Men hon har kämpat med detta och det har blivit bättre men hon kommer antagligen alltid ha svullna ben och ha stora bölder. Och min kusin har tvättat benen i princip varje dag sen hon fick hem henne. Nu för tiden tvättar vi några gånger i veckan, en gång i veckan under vinterhalvåret. Det har blivit så mycket bättre! Hon har även rakade ben.


Katja är en otrolig häst och även om hon har sina egenheter som att gå runt och gnägga hela turen, eller springer iväg så fort man kollar bort en stund. Så är hon en sån himla rolig häst att rida. Även om jag bara lånar henne från min kusin så är jag så himla glad för denna hästen. Hon är så älskad, av många denna vackra dam.

Hur fan kan man vilja vanvårda djur?....

Gillar

Kommentarer

Anngelic
Anngelic,
Åh vilken skönhet!
Och skönt att höra att hon äntligen fått ett bra hem där hon förhoppningsvis får stanna 😊
//Ann
nouw.com/anngelic
amandassofi
amandassofi,
Vilken kämpe!!
nouw.com/amandassofi
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Så himla hemskt att höra hur det varit för henne, men kan verkligen tänka mig hur bra hon har det nu! Så otroligt vacker <3
nouw.com/emmaengstrom
MARREEKHOLM
MARREEKHOLM,
Usch vad hemskt 🙁 tur hästen kom i rätt händer ❤️
nouw.com/marreekholm