Tankar

Psykisk misshandel..

Känns det som att han är en person när andra är med. Snällare, gulligare mot dig? Är han helt annan bakom stängda dörrar? Psykisk misshandel är vanligare än man tror. Nedan finns 9 punkter som indikerar på att du KAN uppleva psykisk misshandel.

1. Han försummar dina behov.

Oavsett om det är att du behöver tid för dig själv. Du vill verkligen åka iväg med tjejkompisarna osv så gynnar han inte detta utan bara tänker på hur det påverkar honom. Han ringer och smsar med målet att ge dig skuldkänslor för det du gör. Såklart ska man komma överens om saker i förhållandet men med honom är det alltid som hann vill och det är aldrig någon tvåmans-diskussion.

2. Han värdesätter inte något du gör.

Allt du gör för honom är inte tillräckligt bra. Du är gladare för att han tycker att du jämt är negativ, du klär dig finare för han tycker du brukar se slapp ut. Du är sötare mot honom för han tycker du ej ser honom.Det spelar ingen roll om en man som honom kommer aldrig vara nöjd med det du gör. När något går bra, kommer han att agera som att han det var tack vare honom som det hände.

3. Han får dig att tro att allt är ditt fel.

Det spelar ingen roll om han gör något dumt och du blir arg på honom för det. Han kommer vända det emot dig och hävda att du inte all har rätt att vara arg på honom. Och det är bara "du" som bråkar och därför funkar ej ert förhållande för du måste ändra dig och anstränga dig mer. Du måste va snällare mot honom när det är han som gång på gång sårar dig.

4. Han börjar ofta bråka.

Och då över småsaker, som att du ej tänkte på honom. Eller att du började gå sakta medan han tog en bild. Sedan kommer han skylla på att han är trött, hungrig eller "bara inte känner sig som sig själv" för att rättfärdiga sitt beteende.

5. Han är avundsjuk.

Han själv är vän med många tjejer och smsar med dessa men gud förbjude om du har en gammal killkompis sen många år tillbaka. Och den där killen som kollade på dig från andra sidan dansgolvet ska minsann passa sig. Tro inte att svartsjuka är gulligt, det är det inte. Svartsjuka kan lätt bli destruktivt och kontrollerande och leder till brist på tillit. Vilket är livsviktigt att ha i ett förhållande.

6. Han fattar beslut åt dig.

På samma sätt som han försummar dina behov och tid, så försummar han dina åsikter. Han låter dig inte ens tala för dig själv. Han tar beslut som påverkar er båda utan att ens tala med dig först. När du sedan ifrågasätter begriper han inte varför han måste berätta för dig först. Du har dina åsikter, och han låter inte dig uttrycka dem, han värderar sina åsikter högre och försöker omvända dina.

7. Han ignorerar dina önskemål.

Du har bett honom att ändra sitt uppförande en miljon gånger, och han sa alltid att han ska göra det. Men han höll aldrig sitt löfte. Inte en enda gång. Han glömmer dina ord på en dag. När du påpekar detta så har han absolut inte lovat något sådant. Det är istället du som ska tänka på hans behov och tillgodose detta utan att protestera en endaste gång.


8. Han gör sig rolig på din bekostnad och förminskar dig.

Detta är ett tydligt tecken på att han inte behandlar dig som en person. Han tycker att det är roligt att göra sig lustig på bekostnad av den kvinna han älskar. Det kan vara att han skrattar, flinar, håna eller imiterar dig. Särskilt tydligt framkommer detta under bråk då han kan skratta åt dina argument eller rent ut sagt lilla gumma dig för att förminska dig.

9. Han svär åt dig.

Inte bara det att han ständigt bråkar med dig, men han svär också åt dig. Han skriker och gormar och behandlar dig som att du inte betyder något för honom. Springer ifrån dig, stänger av telefonen och du får krypa varje gång.Det är ytterligare ett tecken på att han inte betraktar dig som en riktig person. Det är som om hans liv är mycket mer värdefullt än ditt. Och hur får det dig att känna dig?  • Postad i: Tankar

Gillar

Kommentarer

Maddesdagbok_foton
Maddesdagbok_foton,
Känner igen mig i det som står =/😭♥️💕
nouw.com/maddesdagbok_foton
louisefreij
louisefreij,
Jag beklagar att du gör det.... Skrev detta utifrån vad jag själv upplevt. Styrkekramar! ❤️
nouw.com/louisefreij