Red för första gången på ett år!

Först och främst så skäms jag över att jag sitter en vecka senare och skriver detta inlägget! Fy skäms Louise! Men aja bättre sent än aldrig eller hur? Förra tisdagen så red jag för första gången på ett år inne på ridskolan där jag tidigare har ridit en gång i veckan. Var otroligt nervös innan och jag undrade några gånger vad tusan jag hade gett mig in på. För er som inte vet så slutade jag rida förra hösten därför att jag hade utvecklat en rädsla för hästar då jag red en häst som var för avancerad för mig (bockade och stegrade) så jag blev rädd. Ridningen var inte längre en brinnande passion utan en kamp om överlevnad. Så jag bestämde mig för att ta en paus ifrån hästar ett tag.


Så förra veckan red jag för första gången på ett år och jag var super nervös innan ridlektionen och när jag ryktade Alf som jag skulle rida. När jag satte upp kände jag inget annat än att det kändes lite konstigt att sitta på en hästrygg, förståeligt efter ett år. Vi skrittade igång och sedan var det dags för trav, jag hade lovat mig själv att denna gången ge ett ärligt försök och göra mitt bästa för att iallafall kunna säga att jag har försökt börja rida igen. Så jag började trava och all spänning och all nervositet släppte! Det kändes bara otroligt lugnande och mysigt att rida! Sedan kom galoppen och jag vägrade tänka att jag inte skulle klara det utan jag satte galopp precis som de andra (något jag var ruskigt rädd för att göra förra hösten då jag föll av en häst riktigt illa när vi galopperade). Fortfarande lugn och trygg i galoppen och jag kunde inte le. "Jag galopperar!" tjöt jag av glädje på insidan om och om igen.

Efter passet var jag bara otroligt nöjd och det känns bra att jag gjorde allt det där direkt för nu kommer jag att åka till ridlektionen idag med självförtroende och jag tänker rida likadant som förra veckan med Alf. Dreamteam! Ingen får mig lugnare än Affepojken! ❤ I skrivande stund är jag nervös som förra veckan, men jag ska göra mitt bästa och jag ska klara av att rida igen! Så taggad och motiverad!!! 😄


Massa hästbilder följer, ett måste känner jag.

De två bilderna nedanför är gamla bilder på mig och Alf. Hade ingen fotograf med mig förra veckan.

Gillar

Kommentarer