Skönhet, Tips

Så behåller du naglarna fina!

Hej fina ni!
Jag har ju haft naglar i cirka ett halvår nu och jag älskar det. Däremot så har jag såklart brutit en och annan nagel. Har haft diverse otur men ironiskt nog utanför gym, volleyboll och ridning. Jag lyckas bryta mina naglar hemma när jag spolar på toaletten eller bäddar sängen. Eller varför inte när man går in i ett rum och slår samtidigt i nageln i dörrkarmen. Sååå surt! Men men jag tänkte dela med mig av lite tips för att behålla naglarna fina. De behöver också omsorg för att hålla sig fina och Alexandra brukar berömma mina för att dem har lite släpp och så iförhållande till andras.

Så här kommer mina bästa tips för att behålla fina naglar, det vill säga utan släpp/missfärgningar!

-Nagelolja är din bästa vän, lägg på nagelbanden och massera in varje kväll. Gärna flera gånger om dagen. Detta minskar släpp och vårdar din egna nagel.

-Använd en fetare handkräm efteråt. Återfuktad nagelband och händer är nödvändigt då håller sig den egna nageln stark och lacket håller bättre.

-Ha handskar när du tvättar hår, diskar etc, längre kontakt med vatten för att minska missfärgningar på lack och uttorkade nagelband. Alternativt smörj ned handkräm och ta nagelolja efteråt.

-Försiktighet är allt och konsekvenstänkande, om du kan så skydda naglarna inför en riskaktivitet. Ex planteringshandskar vid plantering.

-Acceptera att de aldrig är helt perfekta i fyra veckor, det är inte dina egna heller för den delen.

-Gör mer hållbara nageldesigner, när det gäller akryl får man mer släpp av french nails. Hela lack håller bättre. Glitter håller bättre, krom kan lättare skavas väck osv. Så tänk igenom din design. Glitterstenar är fina, tills dem slås väck!

Gillar

Kommentarer

isabelhakansson
isabelhakansson,
Älskar också naglar! Däremot funderar jag på att ta av mina nu och låta mina egna naglar vila i 1-2 månader innan sommaren... har haft akrylnaglar i över 1 år nu och de sliter sååå mycket 😟
nouw.com/isabelhakansson
louisefreij
louisefreij,
Jag har en nagel påbyggd, resten är bara gellack på egen nagel😍
nouw.com/louisefreij
malinhardstahl
malinhardstahl,
ÄLSKAR färgen!!
nouw.com/malinhardstahl