Skönhet, Tips

SÅ FÅR DU LÄNGRE HÅR!

Skrev ett liknande inlägg för mer än ett år sedan men tänkte ge er ett mer uppdaterat inlägg. Jag har alltid velat ha längre hår men det är inte förens de senaste 3 åren som det faktiskt har blivit längre. Innan va mitt hår till axlarna och ville inte bli längre än så men nu är det långt under brösten. Målet är midjan för jag tycker långt hår är så fint!

Så här kommer mina bästa tips! Däremot kan jag inte garantera att alla tips hjälper just dig. Det finns många faktorer som spelar in när det kommer till hårets tillväxt - genetiskt, kroppsligt och påverkan utifrån. Vi har alla olika gener och därför kan inte alla få lika långt hår, därför har visa torrare hår eller tunnare osv. De genetiska kan man inte påverka men däremot de andra två. När det kommer till det kroppsliga så består vår kropp av cirka 80% vatten. Om jag inte minns fel så det vattnet vi dricker går huvudsakligen till att hålla alla viktiga organ bra. När vi dricker för lite vatten så prioriterar kroppen de viktiga organen först och då blir organ såsom huden och vävnader som hår och naglar bortprioriterade. Så ett tips är att dricka mer vatten.

Annat som är bra är också att äta mindre socker. Jag bojkottade socker i 2 månaders tid sen började jag slarva igen. Men nu försöker jag återigen dra ner på sockret! Jag kände mig så mycket piggare utan socker men aknebesvären försvann också. Mitt hår var inte heller lika frissigt eller lika glanslöst. Det som mest har gjort att mitt hår har börjat växa är att jag för 3 år sedan slutade använda min plattång. Jag använde den varje dag men mitt hår har faktiskt blivit platt och hanterbart efter jag slutade! Mitt hår är dessutom mycket längre nu än vad det någonsin har varit. Det tog kanske 2 månader efter jag hade slutat så hade håret växt hela 6 centimeter!!

Jag tänker att plattången sliter på håret och bränner av det och att håret därför inte får möjligheten att växa. Tror också att plattången bidrar till kluvna toppar så man måste klippa sig oftare. Så nu utan plattång så är mitt hår så mycket bättre och även här har jag fått mindre friss och det är glansigt. Skippa plattången! I början var mitt hår helt ohanterligt men sen blev det liksom platt av sig själv som sagt. Så plattången tror jag gör mycket och värmetänger oavsett om man har värmeskydd eller inte.

Sen så kan man även tänka på hur man tvättar håret. Jag tvättar håret 2-3 gånger i veckan, mitt hår blir torrt annars. Jag tvättar alltid i kallt vatten för håret blir så glansigt av det. När det kommer till conditioner och hårinpackning så har jag alltid i hårpackning varje gång för att vårda hårbotten. Jag använder även balsam varje gång i BARA längderna. Märket jag använder mig utav är Löwengrip Long Lasting serie som fungerar även för färgat hår. Setet reparerar och är otroligt bra på att återfukta mitt torra hår! Nu har jag även köpt Olaplex N.o 3 efter massa hype om denna på Tiktok, kan inte yttra mig ännu så mycket om den mer än att håret blir otroligt lent av det! Vill nu ha utförlig recension av denna sen? Har även beställt deras bonding oil, som jag kan recensera sen.

Vidare så är det även vara bra på att tänka på hur man torkar håret, innan så gnuggade jag alltid tills det var bara fuktigt sen hade jag det i en turban i typ 2 timmar. Jag har aldrig använt hårtork för jag tror det skadar så ofantligt mycket. Nu kramar jag ur håret först med händerna sen med handduk och det får lufttorka. Så skönt att slippa de slitna topparna man får av att gnugga med handduken, då slipper man klippa lika mycket liksom. En annan viktig sak är att INTE borsta håret när det är blött! Det sliter på håret och håret är som skörast efter dusch eftersom att hårets fiber öppnas upp under dusch. Ett bra tips på en superbra hårborste är Tangle Teezer - The Large Wet Detangler!

När det gäller klippning så klipper jag faktiskt sällan. Jag har inte så slitna toppar sen är jag kass på att komma ihåg att boka tid. Vidare så äter jag en Biotin tablett varje dag och lägger lite hårolja i längderna varje gång jag duschat.

Annars överlag så handlar det om ett gott leverne, ät nyttigt, drick mycket vatten, få i dig alla vitaminer du behöver (genom kost och kosttillskott).

Bilderna på vänstersida är för 3 år sedan och bilderna till höger är nu ikväll. Galen skillnad va? Hoppas så att det kan bli ännu längre!

Gillar

Kommentarer

saranilsander
saranilsander,

Åh vad bra tips, ska definitivt tänka på dessa saker framöver! <3

nouw.com/saranilsander