Tips, Skönhet

SÅ FICK JAG LÄNGRE HÅR!

Hej fina ni! Tänkte återigen lyfta fram detta inlägg. Jag hade långt och länge svårt att få längre hår än till axlarna. Sen upptäckte jag att min största fiende var min plattång. Kollade igenom gamla bilder häromdagen och insåg hur sjukt långt mitt hår blivit på ett år. Det är helt galet!

Jag tänkte att jag skulle dela med mig av lite tips för att få just längre hår. Däremot kan jag inte garantera att alla tips hjälper just dig. Det finns många faktorer som spelar in när det kommer till hårets tillväxt - genetiskt, kroppsligt och påverkan utifrån. Vi har alla olika gener och därför kan inte alla få lika långt hår, därför har visa torrare hår eller tunnare osv. De genetiska kan man inte påverka men däremot de andra två. När det kommer till det kroppsliga så består vår kropp av cirka 60% och om jag inte minns fel så det vattnet vi dricker går huvudsakligen till att hålla alla viktiga organ bra. När vi dricker för lite vatten så prioriterar kroppen de viktiga organen först och då blir organ såsom huden och vävnader som hår och naglar bortprioriterade. Så ett tips är att dricka mer.

Annat som är bra är också att äta mindre socker. Detta har jag gjort i 2 månader nu och jag känner mig dels så mycket piggare men tycker också att aknebesvär och sånt försvinner. Mitt hår är inte heller lika frissigt och inte heller lika glanslöst. Det som mest har gjort att mitt hår har börjat växa är att jag för 1,5 år sedan slutade använda min plattång. Mitt hår är mycket längre nu än vad det någonsin har varit. Det tog kanske 2 månader efter jag hade slutat så hade håret växt hela 5 centimeter!! Jag tänker att plattången sliter på håret och bränner av det och att håret därför inte får möjligheten att växa. Så nu utan plattång så är mitt hår så mycket bättre och även här har jag fått mindre friss och det är glansigt. Skippa plattången! I början var mitt hår helt ohanterligt men sen blev det liksom platt av sig själv. Så plattången tror jag gör mycket och värmetänger oavsett om man har värmeskydd eller inte.

Sen så kan man även tänka på hur man tvättar håret och hur man torkar det. Jag tvättar håret var tredjedag inte oftare för mitt hår blir så torrt då. Jag tvättar alltid i kallt vatten för håret blir så glansigt av det. När det kommer till conditioner och hårinpackning så har jag alltid i conditioner varje gång men hårinpackning en gång i veckan för att vårda hårbotten. Det kan även vara bra på att tänka på hur man torkar håret, innan så gnuggade jag alltid tills det var bara fuktigt sen hade jag det i en turban i typ 2 timmar. Jag har aldrig använt hårtork för jag tror det skadar så ofantligt mycket. Nu kramar jag ur håret först med händerna sen med handduk och det får lufttorka. Så skönt att slippa de slitna topparna man får av att gnugga med handduken, då slipper man klippa lika mycket liksom.

Bilderna på vänstersida är för ett år sedan och bilderna till höger är tagna denna månaden respektive i november. Galen skillnad va?

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Ditt hår är verkligen SÅ fint ska du veta, älskar!! <3
nouw.com/emmaengstrom
louisefreij
louisefreij,
Åh tack så hemskt mycket! 💗
nouw.com/louisefreij
tinafalkestad
tinafalkestad,
Wow vad fint du har! vad kul med massor av tips på hur man kan få håret längre och finare! Jag använder faktiskt inte plattången så ofta, gör de fåtal gånger när man ska iväg på middag eller kalas eller något! Har du håret uppsatt om nätterna? hur då isåfall?😍❤️
nouw.com/tinafalkestad
louisefreij
louisefreij,
Jag sover aldrig med håret uppsatt, har inte riktigt fattat hur man ska sätta upp håret 😊
nouw.com/louisefreij
SofiaElinor
SofiaElinor,
Aldrig tänkt på att duscha håret i kallt vatten! Ska definitivt testa det! <3
nouw.com/sofiaelinor
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Ditt hår är så fint! och jättebra tips 😍
nouw.com/emelieanderssoon
sweetwords
sweetwords,
Oj kan det ens va möjligt, tycker du är fin i båda =D, tack för alla tips
nouw.com/sweetwords