Tips, Naglar

Så "undviker" du att bryta dina naglar

Dessa ljuvliga naglar alltså.. De senaste gångerna jag har gjort dem har jag haft världens otur. Det började med när jag gjorde dem gråa och ena nageln hade tydligen inte stelnat upptäckte jag när jag kom hem. Jag fick åka in dagen efter och fixa nageln vars lack smulnat väck, helskumt! Alexandra fattade inte heller vad som hänt. De gråa naglarna fick stå ut med mycket, jag spelar ju volleyboll och man kan tro att mina naglar bryts där men nej. De bryts hemma eller i situationer som ej borde bidra till att nageln bryts. Bröt nageln på pekfingret när jag spelade biljard, skar mig med kniven i tumnageln på andra handen och skrapade upp lacket på högertumnagel (allt under samma vecka och samma nagelset). Vilken otur jag har! Nagelsetet innan bröt jag nästan ena nageln när jag bäddade sängen, liksom what? Hur lyckas jag?! Detta röda nagelsetet har redan varit med om en del. Har haft dessa röda naglarna i lite mer än 2 veckor och efter knappt en vecka bröt jag nageln på vänster ringfinger. Verkligen spikrakt av och ända inne vid kanten så nu har jag 2 uppbyggda naglar och inte bara en längre. De andra är mina egna med akryllack över. Så surt!Hur lyckades jag med detta då? Jo jag lyckades slå in nageln i dörrkarmen i det där hålet där "tappen" på dörren går in när man stänger. Hallå?! Hur lyckas jag med allt?

Så frågan är om jag verkligen borde ge er tips på hur ni undviker att skada eller bryta naglarna men här är i alla fall några som jag upptäckt efter hand. Observera att detta är en ironisk och komisk lista på grund av allt som skett dessa månaderna med mina naglar.

-Raka dig inte, såvida du inte vill skrapa upp lacket.

-Plantera ej om blommor och bär runt på lerkrukor.

-Bädda ej sängen

-Undvik hacka grönsaker eller använda vassa föremål överhuvudtaget

-Håll händerna mot bröstet när du går igenom dörrhål.

-Spela ej biljard

-Spola toaletten med hjälp av "knogen" på fingret, ej nageln.

-Öppna läskburkar med hjälp av en matkniv ej fingrar.


Nu till några faktiska tips för fina naglar utan släpp/missfärgningar.

-Nagelolja är din bästa vän, lägg på nagelbanden och massera in varje kväll.

-Använd en fetare handkräm efteråt.

-Ha handskar när du tvättar hår, diskar etc, längre kontakt med vatten för att minska missfärgningar på lack och uttorkade nagelband.

-Försiktighet är allt och konsekvenstänkande, om du kan så skydda naglarna inför en riskaktivitet. Ex planteringshandskar vid plantering.

-Acceptera att de aldrig är helt perfekta i fyra veckor, det är inte dina egna heller för den delen.

-Gör mer hållbara nageldesigner, när det gäller akryl får man mer släpp av french nails. Hela lack håller bättre. Glitter håller bättre, krom kan lättare skavas väck.

Dessa produkter använder jag, nageloljan fick jag av Alexandra och handkrämen upptäckte jag under mitt sommarjobb inom Hemtjänsten. Riktigt bra faktiskt och inte alls dyr! Ni kan även se mitt skavda pekfinger, syns knappt men tillräckligt för att jag ska störa mig på det haha!

Gillar

Kommentarer

MittTuffaLiv
MittTuffaLiv,
louisefreij
louisefreij,