Skönhet

Skönhetsguide del 1 - ansiktsmasker

För att ansiktet ska må bra behövs det rengöras för att hålla porerna rena och ansiktet behövs återfuktas. Båda kan göras genom användning av en ansiktsmask. Det finns en djungel av ansiktsmasker och jag har verkligen inte testat alla. Däremot så har jag testat maskerna nedanför och tänkte nu ge en fulländad recension över dessa. Detta är masker som jag använder och i samlingen finns inte bara återfuktande masker utan även djup rengörande. Självklart så är dem alla veganska!

Mary Kay Clear Proof Deep Cleansing Charcoal Mask - Denna masken har jag faktiskt bara provat en gång men den är otrolig. För det första innehåller den olika mineralleror så som kaolinlera som är en lera som är väldigt snäll mot känslig hud. Kaolinlera är dessutom avgiftande och balanserar hudens talgproduktion. Masken innehåller dessutom aktivt kol som drar ut orenheter djupt inifrån porerna, vilket gör att den renar huden otroligt bra.

En annan fräck egenskap med denna mask är att den ändrar färg, på områden där huden har orenheter (ex. porrmaskar) blir masken mörkare i färgen. Om man har en finne på gång blir masken ljusare på det området. Vilket jag tycker är super coolt och intressant! Jag har nu börjat göra så att jag lägger Indy Beautys SOS spot treatment där ansiktsmasken blir ljusare. Vilket gör att finnen inte ens hinner komma upp utan blir stoppad direkt. Nedanför ser ni hur masken ser ut efter 20 minuter på huden. Lite vita fläckar och några mörka hudpartier.

Indy Beauty 3 in 1 exfoliating facial mask - Denna mask innehåller BHA-syra, AHA-syra samt enzymer från granatäpple. Den rengör på djupet och exfolierar huden, det vill säga skrubbar väck döda hudceller. Denna mask är så bra mot finnar och lämnar kvar en babylen hud. Dock så är den väldigt stark, man ska inte ha på sig den en längre stund. Behandla den istället som en rengöringsgel och skölj väck relativt fort. För viss hud kan den svida och sticka, vilket den gör litegrann på min. Så den passar inte alla utan man får ta det försiktigt. Jag har lite svårt för den på grund av att den svider lite men den gör underverk för huden!

Apolosophy face hydration boost mask - Denna mask använder jag när jag känner att min hud är torr. Den återfuktar väldigt bra och den behövs inte ens sköljas väck så man kan med fördel lägga den lite närsom. Den innehåller glycerin och PCA som har fuktgivande egenskaper. Den hjälper även till att återställa hudens naturliga fuktbalans.

Blev ni intresserad av någon av dessa?

Länk till clear proof

Länk till Indy Beauty 3 in 1 (ej i lager just nu)

Länk till Apolosophy Hydration Boost Mask

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
celinelundqvists,
Indy masken är jag riktigt sugen på!
nouw.com/celinelundqvists