Söndag & tripp till blomaffären

Hej fina ni!

Vi hade systerbarnen sovandes hos oss i fredags till igår. Det var himla mysigt och igår åkte vi in till Sölvesborg och köpte marknadsgodis. Blev ju inget marknadsgodis förra året på grund av att det inte såldes någonting tack vare corona. Så det var himla nice att köpa marknadsfudge detta året!

Idag så körde vi istället iväg till Solhaga i Kristianstad och Åhus hamn. Blev såklart lite blommor köpta och vi åt även glass såklart i Åhus. Ett måste om man besöker Åhus!! SÅ GOD GLASS! Vi köpte dessutom äntligen ett mosaikbord + två stolar till vårt nya växthus som snart är färdigt byggt! Så taggad på att det ska va klart!!


Sommaren är helt klart bästa årstiden med alla blommor som blommar. I år har jag lagt stor fokus på att införskaffa och verkligen vårda de blommor som bin, getingar, humlor och fjärilar gillar. Utan dessa djur har vi inte nån skörd av tomater eller gurkor et cetera att plocka in. Vi måste va rädda om bin, humlor och getingar för de behövs för att vi ska kunna ha grödor att äta och så allt växer och blommar som det ska!

Har kommit på att bina och så är superglada vid framför allt Lavendel, Stäppsalvia och Budleja. Alla dessa växter har vi många av och idag köpte jag en till Lavendelsort samt Stäppsalvia. Så nu har vi fyra sorters Lavendel och två olika sorter Stäppsalvia. Bina har dessutom fått några stenar i fågelbadet så även dem kan landa och dricka vatten utan att drunkna. Jag har också donerat ett av kaninernas gamla trähus till igelkottarna + börjat sätta ut vatten i ett fat samt mat till dem. Så nu hoppas jag att vi får lite igelkottar som myser i vår trädgård. Har sett en och annan på kvällarna ibland. Igelkotten är också ett djur vi måste va super-rädda om och ta hand om!

Nu ikväll blir det bara EM finalen med killen. Jag planerar att stanna i Karlskrona tills onsdag. På onsdag blir det nog att åka till stan med farmor en sväng, på torsdag ska jag fixa fransarna och sen hjälpa farmor i trädgården eventuellt. Så denna veckan blir förvånansvärt lugn ändå.


Ni får ha en superfin söndagskväll och jag hoppas ni får en fin start på veckan! Har ni nått roligt planerat?

Gillar

Kommentarer