Tips

Topp 10 bästa self-care tips

Hej finisar!

I dessa tider känns det som att vi verkligen behöver en massa self-care tips för att må lite bättre i denna stund. Så här kommer 10 self-care tips till er!

1. Tappa upp ett bad för en stunds njutning med tända ljus och så vidare. Försök tänka på nuet och inget annat. Det är extremt avslappnande jag lovar!

2. Gör någonting som du tycker om att göra, så som att sminka dig, sticka, läsa en bok, träna (hemma) eller liknande.

3. Titta på din favoritserie eller din film, man kan ju inte bli upprörd eller nedstämd när man ser sin favoritfilm?

4. Gå ut och gå en sväng. Förstår att det kan va knepigt i dessa tider, men om du har bil kanske du kan köra till nån skog i närheten?

5. Yoga och meditera för att landa i vardagsstressen och för att må bättre på längre sikt.

6. Rensa och släng en massa skit du velat slänga tidigare. Det är befriande att slippa det och du känner dig genast lättare samt mer produktiv.

7. Glöm inte bort att sova, sömnen är så otroligt viktigt när det kommer till att må bra! Ofta tar vi detta för givet och spenderar hellre några timmar extra på att se serier. Vilket vi får sona för dagen efter.

8. Bli bättre på att säga nej till andra och börja fundera och omfamna vad du själv vill göra.

9. På tal om andra, det är inte ditt jobb att se till att alla andra mår bra. Såklart ska man bry sig om andra människor men du måste även ta hand om dig själv. Vem hjälper dig när du har det svårt? Om du inser att svaret är ingen eller att du aldrig ber om hjälp, men alltid hjälper andra, så ändra på det.

10. Glöm inte bort att skratta, jag förstår att covid-19 är överväldigande, skrämmande och så men försök finna glädjen i vardagen. Skratta åt komikers skämt, skratta med dina vänner (om så bara på videolänk). Försök förbli positiv och hålla huvudet högt, du är en fighter och du överlever det här!

  • Postad i: Tips

Gillar

Kommentarer