Vardag

Trädgårdsarbete och lavendelpyssel

Hej fina ni!

Hur har ni haft det idag? Jag har haft en bra dag men något hektisk. Vaknade strax innan åtta idag hemma hos pojkvännen. Han jobbar idag och jag var tvungen att åka hem för att få i ordning lite saker här hemma samt hjälpa farmor och farfar i trädgården. Vid ett tiden cyklade jag iväg till farmor och farfar och gjorde en hel del trädgårdsarbete. En del buskar blev klippta samt ett träd. De blev glada att jag hjälpte dem men för mig är det en självklarhet att hjälpa och stötta dem nu när de inte klarar av att göra samma saker som de har gjort förut. Tog kanske 2 timmar att göra klart trädgården för idag.

Efter det cyklade jag hem igen och satte ihop lite lavendelpåsar som jag kallar dem. Något som jag och min farmor har gjort ofta sen jag va liten. Man klipper lavendelblommorna och lägger dem i typ små smyckespåsar. Dessa påsar är superbra att ha i garderoben för att hålla malar och sådant borta från garderoberna. Man vill ju inte ha en massa insekter i garderoben liksom. Jag gjorde en påse till min garderob, 4 stycken till älsklings garderober och 3 stycken till mammas och pappas garderober. Kunde dock inte låta bli att även klippa en bukett som jag ska ha stående på mitt rum, alltså lavendel luktar så sjukt gott! Älskar lavendel! Klippte även lite som jag ska torka som jag kan använda till te eller för att göra mina favoritskorpor - lavendelskorpor. Förresten, häromdagen köpte jag en vit lavendel. Jag visste inte att det fanns vit lavendel och idag fick jag reda på av farmor att det även finns rosa lavendel. Så en sådan måste jag ju med ha! Då har jag totalt fyra olika sorters lavendel (har en fjärilslavendel med).

Lavendel kommer alltid va den blomman och kryddan som jag förknippar med farmor. Jag har spenderat så många somrar med farmor och hon har sjukt mycket lavendel och det är hennes favorit. Varje gång jag känner doften av lavendel så tänker jag på farmor. Lavendel är dessutom min favoritdoft på doftljus, särskilt Yankee Candles Dried Lavender & Oak. Så, nu vet ni allt om min kärlek till Lavendel haha!

Asså hur fin är inte lavendel?

Hoppas ni har haft en bra dag och fint väder!

  • Postad i: Vardag

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,

Åh sådana där påsar skulle jag med behöva ha! Så smart ju 😊

nouw.com/linnealarssonss
louisefreij
louisefreij,

Supersmart och luktar gott i garderoben 🥰

nouw.com/louisefreij