Psykisk ohälsa/Ångest

Vad triggar min ångest?

Det här med ångest alltså, för mig är det fortfarande lite av ett mysterium. Varför upplever jag det här och vart grundar det sig i? Det är så svårt att veta faktiskt, många gånger känns det som att ångesten kommer oprovocerat. En sak har jag spårat min ångest till och det är känslan av kontroll. Jag måste ha kontroll över en situation annars får jag ångest, när jag överväldigas av en massa att göra och känner att jag inte har en strategi eller tid med det så kommer ångesten. Jag trivs med kontroll och känslan att jag kan påverka och vet vad som händer runt mig. När jag inte har den så kommer som sagt ångesten och det är här, när kontrollen försvinner som mina panikångestattacker kommer. Exempelvis den gången S hotade att göra slut, stora bråk etc.

Annars är min ångest och mina depressionsperioder starkt kopplade till mitt utseende. Jag har alltid varit osäker på mig själv och emellanåt så är jag inne i perioder där jag inte alls trivs i min egna kropp. Ibland så trivs jag med den, som nu är jag inne i en rätt bra period. Men detta påverkar såklart, exempelvis så kämpar jag ofta med tanken varför T skulle vara kär i mig och varför nån överhuvudtaget skulle vilja va vän med mig. Det gör ofta att jag ser mening i saker där det inte finns någon mening, exempelvis så avsaknaden av emojisar innebära för mig att personen egentligen inte vill prata med mig. Jag vet att jag överreagerar men det är svårt att sluta. Jag känner ju mig så pass väl att jag kommer på mig själv med att göra det men jag har svårt att kontrollera det.

Hur slutar man? Jag vet ju att jag måste lita på att om folk har ett problem med mig så säger dem det. Så tröttsamt att tänka såhär i alla fall och det skadar ibland relationer runtomkring. Jag vill verkligen inte framstå som en osäker och typ klängig tjej, det är dock så djupt rotat på grund av de relationer jag haft innan. Där jag känt mig otillräcklig på olika vis. Det sitter kvar liksom.

Har ni några tips gentemot det här? Hur slutar man överreagera?

Jag vill va så här lycklig och glad jämt...

Gillar

Kommentarer

tinafalkestad
tinafalkestad,
Usch vad jobbigt 😔 Men du är verkligen hur fin som helst!❤️ Och jag är likadan, jag måste ha kontroll över saker och situationer annars blir jag så stressad och frustrerad! superfina bilder på dig!❤️
nouw.com/tinafalkestad