Åsikter

Vad tycker jag om aborter?

Konservativa vågar sprids över Europa och USA. Hårdare lagstiftning angående aborter formas i flera länder vilket är hel galet för mig. En kvinnas kropp är kvinnans kropp att bestämma över. Ska hon tvingas bära ett barn för att hennes partner vill eller för att regeringen tvingar henne till det? Ska en trettonårig tjej som blivit våldtagen av hennes far behöva föda ett barn och bli mamma när hon alla redan fått sitt liv förstört och inte alls är mogen nog för barn? Att förbjuda aborter kommer leda till olagliga aborter som är farliga för kvinnan. Fler barn kommer adopteras bort och fler barn kommer växa upp i dåliga familjeförhållanden. Är staten redo och benägen att ta hand om dessa barn? Tror inte det.


En annan tanke som väcks som gör mig så himla förbannad med är att jag garanterar att det huvudsakligen är män som driver denna fråga. Män som återigen ska bestämma över kvinnors kroppar och förtrycka vår rättigheter. Varför ska dem bestämma över oss? Rent ärligt kan man inte bara typ lägga all vikt på männen istället ett tag för att dem ska förstå. Kan inte dem ta preventivmedel som ger dem biverkningar, kan inte dem få vara oroliga för graviditet istället för oss. Kvinnor kommer fängslas, skambeläggas och råka illa ut med en hårdare lagstiftning om abort. Är det verkligen rimligt? Vi lever i året 2020 och vi snackar om att ha abortförbud som vi hade under 1900-talets början. Helt galet. Trodde utvecklingen skulle gå framåt och inte bakåt.

Jag tycker att kvinnor ska bestämma om dem vill behålla barnet eller ej. Själv skulle jag inte ha hjärtat att göra abort men det är en helt annan sak. Jag dömer ingen som gör abort, tvärtom. Däremot så vet jag att den dagen jag blir gravid då blir det dags att mogna och bli mamma för jag kan inte göra abort. Jag hade mått för dåligt av det. Därför har jag min p-stav för att inte bli gravid vid fel tidpunkt. Skulle man däremot bli gravid ändå så ah då är det väl dags i så fall. Oavsett om jag kommer göra abort eller ej när jag blir gravid så vill man ha rätten till att kunna göra det. Jag vill även att andra som vill kunna göra abort också ska ha rätt till det! Och jag vill att flickor som blivit våldtagna och blivit gravida ska få göra abort, de har alla redan genomlidit saker de ej borde fått genomlida!

Gillar

Kommentarer

Louiseemilia95
Louiseemilia95,

Håller helt med! Tänk er själva kalabaliken om värdens ledande kvinnor börjar driva fram lagar rörande mäns kroppar eller sexualitet? 🤔 Det borde vara självklart, en mänsklig rättighet att få bestämma över sin egen kropp. 🙏

nouw.com/louiseemilia95