Tankar om självförtroende

Vara andra till lags

Nej, jag orkar inte vara folk till lags. Förr om åren var jag himla noga med att ha samma kläder som alla andra och sminka mig som dem osv. Ärligt talat så orkar jag inte det längre. Jag ljuger både för mig och för dem. Jag är inte den typiska tjejen som springer runt med rosa kläder och massa gullgull. Ja, jag är väl en typisk tjej när det gäller skönhet och smink samt inredning men annars nja. Jag trivs i mina svarta kläder, jag trivs i mina bandtröjor och "rock kläder" dem är jag. Man uttrycker sin personlighet genom kläder hörde jag någonstans och det stämmer ju. Så att jag skulle springa runt med en massa rosa är så fejk som det kan vara. Visst, jag ska inte ljuga. Jag har några rosa plagg som jag gillar men ni förstår principen? Jag kan inte få för mig att köpa något som andra har bara för den sakens skull, jag kan köpa om även jag gillar det.


Känner bara att livet är för kort för att vara andra till lags, att se ut som dem, bete sig som dem vill och följa normer och ideal. Jag orkar inte det. Vet ni varför? För det spelar ingen roll om man gör det eller ej. Man får skit kastat på sig ändå, blir dömd och samhället blir aldrig nöjd ändå. Då kan jag lika gärna lägga energi på att vara mitt bästa jag, så som jag vill vara. Och lägga energi på att förverkliga det jag vill göra med mitt liv osv. Bara bortkastat med tid att rätta sig efter andra.

Sen såklart finns det stunder då man bör rätta sig efter andra, exempelvis så ska man ju inte vara allt för självisk, såra någon annan osv. Alltid följa lagar och sådant. Såklart! Men om du exempelvis är i ett förhållande där den andra försöker konstant förändra dig, visst får man kompromissa lite i ett förhållande, ni förstår vad jag menar. Du ska inte ändra det som är du för någon annan. Det är väl huvudpoängen som jag försöker få fram med detta inlägg. Tycker folk att du ska färga håret blont men du trivs i brunt? - behåll det bruna. Tycker din partner att du är "för glad" hela tiden? - hitta nån som uppskattar ditt leende och som är glad med dig.

Livet är för kort för att rätta sig efter andra. Det leder bara till otillfredställelse. Jag orkar inte va andra till lags längre. Så är det bara. Gillar man inte mig så är det lugnt. Jag vill va omgiven av människor som uppskattar mig och inte av människor som försöker påverka mig eller förändra det som är jag.

Gillar

Kommentarer

Marie,
Helt rätt var den du är det är så bra så =D
sweetwordsbymirre.com