Om mig

Varför bloggar jag?

Hej fina ni!

Bloggen har expanderat rejält på den senaste tiden och tänkte därför att det ett år senare var dags att skriva inlägget "varför bloggar jag?". På så vis kan nya läsare få en bredare förståelse för vad målet med denna blogg är och personen bakom den. Medan ni äldre läsare kan bli påminda igen.

Jag var faktiskt bara elva år när jag startade min första blogg, min syster hade en blogg och jag ville därför också ha en. Mina första inlägg handlade väldigt mycket om min nyinskaffade kanin Sotis och sedan såklart om hästar (red då) och om fotboll som jag spelade då. Jag har mer eller mindre alltid bloggat sedan jag var elva alltså. Det har hunnit bli många olika bloggar genom dessa åren allt ifrån lolleef, mittlivsomlollee, galenilivet, findingmyself och nu louisefreij. Jag har också varit runt på väldigt många bloggportaler men stannade som längst på blogg.se. Däremot har jag snart spenderat mer tid nu på Nouw än blogg.se.

Jag gillar att blogga även om denna bloggen just nu inte är så pass stor som jag önskar att den blir, det är väldigt terapeutiskt att skriva av sig. Något som huvudsakligen har gjort att jag fortsätter att blogga är att jag gillar att skriva åsiktsinlägg om diverse ämnen och att jag gillar att skriva om självförtroende, feminism och psykisk ohälsa. Eftersom att jag själv lider utav ångest så vill jag lyfta detta och få folket att förstå. Det talas för lite om ångest och vi behöver öka medvetenheten. Jag tror att mina inlägg om ångest kan kännas igen av många, verka som en tröst och kan bidra till förändring. Jämställdhet är också något jag brinner för, att lyfta orättvisor och sprida kunskap om vad jämställdhet är för mig viktigt. Kvinnor förtjänar samma som män och det är för mig helt galet att verkligheten inte ser ut så.

Med bloggen vill jag uppnå en bra blandning mellan seriösa ämnen och debatter samt vardagliga inlägg. Jag vill visa livets alla sidor och alla mina sidor så att ni kan få en så äkta bild som möjligt. Personligen gillar jag bloggare och influencers som inte är tillgjorda utan som även visar sina imperfektioner. Jag vill inspirera och dela med mig av mina tankar och kanske först då plantera ett och annat frö hos er!

Tidigare har jag alltid haft smeknamn eller bloggnamn som inte har varit så värst personliga. Detta har varit då jag har velat hålla mina läsare på en armlängds avstånd från mig. Att blogga och dela så mycket av sig själv är faktiskt läskigt, ni läser och dömer mig utifrån det jag skriver. Det är som att ni bedömer mig som person. Samtidigt så har jag väl inte velat avslöja direkt vem jag är då jag väldigt ofta skriver om personliga saker. Emellertid om jag är bekväm med att exponera personliga tankar och detaljer om mitt liv så är jag väl bekväm med att exponera hela mig själv. Jag har även nu på senare tid blivit mer bekväm med den jag är och jag är inte längre lika orolig för vad folk ska tycka om mig.

Så, för ett år sedan bestämde jag mig för att byta bloggnamn till mitt egna namn vilket har varit ett steg ut ur min bekvämlighetszon. Jag tänkte att det är bra att vara sig själv och att våga vara öppen med att det här är jag när man skriver en personlig blogg som jag gör. Dessutom ville jag satsa mer på bloggen och komma längre och jag kände att det då är viktigt att personifiera bloggen. Att göra den till mig och att jag till 100% vågar visa vem jag är. Man faller nog mer för en blogg om man tycker om personen bakom den. Personen bakom bloggen är det vill säga lika viktig som bloggen själv. Så här är jag.

Jag är verkligen redo för att satsa allt på denna bloggen, året ut och under 2020! Är ni?

  • Postad i: Om mig

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,
Lycka till, fin blogg
nouw.com/ingajohansson
Passionbagareokock
Passionbagareokock,
Tack för fin läsning. Det är just detta jag uppskattar. Inget tillgjort överhuvudtaget, utan det här är högst personligt. Dina inlägg är både intressanta och releventa. Fortsätt i samma anda och stort lycka till Louise 💕
nouw.com/passionbagareokock