Tankar om självförtroende

VIKTEN AV LIKES

Är det bara jag som inser att mitt självförtroende svackar när jag börjar publicera selfies oftare på sociala medier? Har på senaste tiden upptäckt ett mönster, jag postar fler selfies när jag har en dålig dag eller när jag känner att mitt självförtroende svackar. Det är ganska sjukt om man egentligen tänker på det att jag söker bekräftelse på sociala medier när mitt självförtroende deppar? Det är då man inser vilken tid man faktiskt lever i, där vi värderar hur bra vi är genom sociala medier. Hur mycket betyder egentligen några likes? Oftast ingenting men när jag har en dålig dag så kan dessa likes vara det som håller mig på banan och som får mig att vilja se vad i morgon bjuder på.

Jag skäms, skäms över att jag känner såhär angående framför allt instagram men skäms även för att detta är vad våra mobiler och vårt internet har gjort med oss. Vi har gått från människor där majoriteten naturligt älskade oss själva till att bli digitaliserade människor där majoriteten känner ett starkt behov att söka bekräftelse genom en skärm för att må bra. Jag mår illa.

Sociala medier är inte nödvändigtvis bara dåliga, verkligen inte. Man kan använda sociala medier som en plattform för att få andra att älska sig själva, likt vad jag försöker åstadkomma med min blogg. Men däremot så tror jag att den bidragande faktorn till varför vi ungdomar inte har samma naturliga kärlek till oss själva som majoriteten av ungdomarna på exempelvis 60-talet, grundar sig i just våra sociala medier.

Jag vill gärna tro att det finns något naturligt och medfött i oss att älska oss själva. Vi är trots allt oss själva, vi har bara en stund på jorden. Det måste väl finnas någon mening med det? Jag kan inte föreställa mig att en hund exempelvis springer runt och är självkritisk mot sig själv? "Fy fan, kan du inte fånga en boll längre?" snarare ett "Åhhhh booolll!". Att kritisera oss själva och behandla oss själva som värsta fiender tror inte jag är något naturligt. Det är ett inlärt beteende som vi har lärt oss av varandra.

Nu blev jag om möjligt ännu mer depp haha. Men det är så frustrerande att komma på sig själv med att söka bekräftelse på Instagram med en bild som väldigt tydligt har filters och så vidare. Borde jag inte kunna få samma bekräftelse genom att kolla mig i spegeln istället? Vem f*n bryr sig om vad de tycker om mig, ska min lycka vara beroende av deras åsikt? I slutändan så är min åsikt viktigast och det är trots allt jag som bor i min kropp. Jag är inte så dum egentligen, jag är vacker på mitt egna vis även om jag inte liknar samhällets sjukt vridna ideal. Nej vet ni vad, f*ck it, jag tänker inte sitta här och må dåligt över min kropp eller hur jag ser ut. Det är inte värt det. 😊

Gillar

Kommentarer

gae
gae,
Sykt hvordan sociaty har blitt
nouw.com/gae
sweetwords
sweetwords,
ja men jag är likadan och likaså kan man ta illa vid sig då dem som kommenterar inte kommenterar. Man är inte ute efter att de ska skriva VD SNYGG DU ÄR så, men ngt kan de väl skriva liksom. Såklart är du fiiin
nouw.com/sweetwords
louisefreij
louisefreij,
Precis haha! Helt galet att man gör så egentligen! Taaack, du är med fin! <3
nouw.com/louisefreij