Samarbeten

Vilket elbolag ska man välja?

När jag planerade att flytta hemifrån efter förra sommaren så insåg jag att det finns ett hav av elbolag. Frågan: hur tusan ska man kunna välja? växte fram hos mig. Vad är det som egentligen gör ett elbolag bra? Är det priset eller servicen eller kanske fria avtalsbyten? Om jag skulle flytta hemifrån nu så känner jag mig mer insatt och mer säker på mitt val. Om jag hade behövt teckna ett elbolag så hade min tilltro, efter en del efterforskningar, fallit på elbolaget Göta Energi. Inte bara ha dem nykundsgaranti utan även fria avtalsbyten så man kan ångra sitt val av elavtal. Vilket jag tycker är betryggande att veta!

Detta är ett elbolag som olikt dem andra elbolagen erbjuder tre olika elavtal, istället för standarden med bara alternativen fast eller rörlig el. De har ett elavtal som heter spot on som är ett rörligt elavtal som följer elbörsen. De har dessutom vintertrygg som är ett fast elavtal på vintern och rörlig under sommaren. Vidare så har dem även ett elavtal som heter fast-el som är precis som det heter ett fast elavtal. Jag själv kan tycka att det är svårt att veta vad för elavtal man bör teckna. Om det lönar sig med fast eller om det blir billigare med rörligt? Därför tycker jag att vintertrygg verkar toppen, då man ha rörligt under sommarmånaderna då man inte gör av lika mycket med el. Sedan fast under vintern så man har koll på vad månadskostnaden blir och generellt sett får ett lägre pris än det rörliga.

Det som jag däremot tycker är absolut bäst med Göta Energi är något som faktiskt inte har med el att göra, eller jo delvis. Som ni vet så brinner jag för människors lika värde och som blivande socionom älskar jag att hjälpa folk. Göta Energi har börjat hjälpa människor i de fattigaste områdena i världen att få tillgång till rent vatten med stöd genom organisationen WaterAid. När du som kund väljer att teckna fördelsprodukten “Rent vatten” så bidrar du till att minska klimatpåverkan genom att du köper el från förnybar vattenkraft. Dessutom hjälper du människor i fattiga länder att få tillgång till rent vatten. Hur bra är inte det?

Går du i tankarna att byta elbolag eller blev du bara nyfiken på Göta Energi? Då tycker jag verkligen att du ska kolla in deras hemsida. Klicka på länken ovanför!

Gillar

Kommentarer

Mammatillthea
Mammatillthea,
Kul samarbete 🤩
nouw.com/mammatillthea
BlubbBeauty
BlubbBeauty,
Jag har Göta Energi och har alltid varit nöjd med dem, otroligt bra kundtjänst har de också. Jag gillar deras vintertrygg och rent vatten alternativ.
nouw.com/blubbbeauty
louisefreij
louisefreij,
Ja visst är dem bra 🥰
nouw.com/louisefreij